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Riccardo Trattoria, Chicago, IL

Riccardo Trattoria

4.7
4,7
2860 avis
30 $ ou moins
Italienne

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 17 fois aujourd'hui
  • La perle du quartier
  • Charmant
  • Adapté aux occasions spéciales
Riccardo a commencé sa carrière très jeune dans le prestigieux « GIRARROSTO », le restaurant familial à Milan. Puis, en 1982, il a déménagé aux États-Unis et a ouvert le célèbre Sonny Bono's à Los Angeles. En 1987, il a d'abord travaillé avec son cousin Roberto Ruggeri (gérant du Venture Bice) et ouvert avec lui le Bice New York, à Los Angeles, ainsi que de nombreux autres restaurants dans le monde entier. Aujourd'hui, après trois ans en tant que chef exécutif du Bice à Chicago, il a décidé, avec sa femme (et sous-chef), Veronica, et sa cousine (serveuse), Barbara, d'utiliser son art culinaire et sa créativité dans son restaurant baptisé à son nom : le « Riccardo Trattoria ». Grâce au savoir-faire d'un connaisseur de la cuisine italienne, les plats sont préparés avec une essentialité quasi zen qui a façonné la vie professionnelle et existentielle de Riccardo.

Commande en livraison ou à emporter

Informations supplémentaires

  • Atmosphère
    Décontracté
  • Prix
    30 $ ou moins
  • Cuisine(s)
    Italienne, Fruits de mer, Plats réconfortants
  • Heures d'ouverture
    dim 16:00–21:00 Souper lun–jeu 16:00–22:00 ven, sam 16:00–23:00
  • Numéro de téléphone
    (773) 549-0038
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue d'affaires décontractée
  • Chef de cuisine
    Riccardo Michi
  • Quartier
    Lincoln Park
  • Rue transversale
    Clark and Webster
  • Parking details
    Valet parking not available
  • Renseignements supplémentaires :
    À emporter, Accès pour personnes à mobilité réduite, Bar complet, Bière, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Options sans gluten, Restaurants AVV, Terrasse, Vin

Offres

  • $38, 3 Course Early Bird Menu 4PM-6PM Daily

    Plusieurs dates disponibles
    dim. - sam. - 16:00 - 18:00
    Join us Monday-Sunday from 4:00-6:00 for a 3-course menu priced at $38 (beverages, tax, and gratuity not included). Choose from different signature Riccardo Trattoria options for each course. Not offered on Mother's Day or other holiday weekends.

Avis de 2 860 client·e·s

Évaluation globale (notes et avis)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent donner une note et soumettre des avis.

4.7
4,7 d'après les évaluations récentes
  • 4,7Plats
  • 4,8Service
  • 4,6Atmosphère
  • 4,5Rapport qualité-prix

BruitModéré

2 860 avis
  1. Catherine

    VIP

    Chicago

    9 avis

    5.0

    9 avis

    Y est allé·e aujourd'hui

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We had a wonderful dinner, supported by gracious service. Loved everything ,- especially the rigatoni Bolognese and penne alla vodka. Grazie!

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  2. Rich

    Chicago

    11 avis

    5.0

    11 avis

    Y est allé·e le il y a 2 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We have been to Trattoria Riccardo since the week they opened.....19years ago yesterday! They have never disappointed us. The food and service are the best. In my opinion, Riccardo's is the best Italian restaurant in Chicago.

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  3. Azzam

    VIP

    Chicago

    8 avis

    5.0

    8 avis

    Y est allé·e le il y a 3 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Always exceptional food and excellent service. Pasta dishes are incredibly fresh and flavorful.

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  4. Frank

    Chicago

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le il y a 4 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 4
    The food was excellent. We had squash blossoms, fettuccini with shrimp & fish. All perfectly cooked. The bread was light and amazing w/ olive oil.

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  5. Pamela

    Chicago

    16 avis

    5.0

    16 avis

    Y est allé·e le 8 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We had six people for a birthday dinner and the experience overall was excellent -- great food, service and ambience, and a very authentic Italian menu. The patrons are "packed in like sardines" in this small dining room (which at first I thought would bother me but over time it actually contributed to the restaurant's energetic vibe). That said, some reading this may care to know that a man at the table next to ours injected himself into our conversation several times, and although we didn't mind as he was very friendly and funny, just know that eavesdropping appears to be common here given the minimal distance between tables. Two of our guests chose the restaurant week menu, which had so many great options that it was difficult to choose. I had the rigatoni buttera, and although I love al dente pasta, this dish was a tad too firm (but it tasted great so I gobbled it up anyway). The braised rib pasta was fantastic, and so was the steak entree. Value is my only lower score -- mainly because the portion sizes didn't always fit the price. We did not end up using the valet ($14) because we found free (unmetered) street parking within a half block of the restaurant so that was an added bonus. On balance, it was an extremely positive experience and we will definitely return!

    1 personne a trouvé cet avis utile

  6. Alexander

    Chicago

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le 7 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 4
    Best Italian food in Chicago. Great service and a wonderful experience

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  7. Elyse

    Chicago

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le 6 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We went for Restaurant Week. Everything was excellent! Four courses for dinner. Lots to choose from . Everything we ordered was delicious and a large portion .Waiter was attentive and pleasant. Unlike other restaurant week restaurant who scrimp on everything and add on all kinds of fees, Riccardo Trattoria did not. No problem giving us separate checks. If restaurants were smart, they’d put their best foot forward so that people want to return. I’ll be back to Riccardo Trattoria. I won’t be back to Prime and Provisions. I will tell friends how great Riccardo Trattoria was. I’ll tell them how Prime and Provisions skimped on everything and added on numerous fees.

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  8. Susie

    Chicago

    30 avis

    5.0

    30 avis

    Y est allé·e le 6 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 3
    We were there during restaurant week and the food was great as usual. The service was very good.

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  9. lynn

    Chicago

    3 avis

    5.0

    3 avis

    Y est allé·e le 4 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Great restaurant week menu. The very best food and value.

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  10. Dean

    Denver

    7 avis

    3.0

    7 avis

    Y est allé·e le 1 février 2025

    1. Global 3
    2. Plats 5
    3. Service 2
    4. Atmosphère 2
    The food was good but the waiters and manager were clearly very eager to turn our table over. We were clearly still on our first course and they asked if we were ready for the next multiple times. We saw the manager ask our waiter why we were taking so long to eat (we had only been in the restaurant for 35 minutes). She made him get our main course and put it down, pushing our still partly full plates from the previous course out of the way. The loud drunk table next to us didn’t seem to bother the staff but for some reason the two of us did. The frequent “aRe YoU ReAdY fOr ThE NeXt CoUrSE?” every 15 minutes was annoying. So sorry for not stuffing my face and trying to enjoy a nice dinner out.

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FAQ

Riccardo Trattoria propose des plats à emporter que vous pouvez commander en appelant le restaurant au (773) 549-0038.

Le restaurant Riccardo Trattoria est noté 4,7 étoiles par 2860 clients OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et le nombre de personnes sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 17 fois aujourd'hui

Commande en livraison ou à emporter

Google Map pour Riccardo Trattoria

2119 N. Clark Street, 60614 Chicago, IL

Informations supplémentaires

  • Rue transversale
    Clark and Webster
  • Quartier
    Lincoln Park
  • Heures d'ouverture
    dim 16:00–21:00 Souper lun–jeu 16:00–22:00 ven, sam 16:00–23:00
  • Prix
    30 $ ou moins
  • Cuisine(s)
    Italienne, Fruits de mer, Plats réconfortants
  • Atmosphère
    Décontracté
  • Dress code
    Tenue d'affaires décontractée
  • Parking details
    Valet parking not available
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Chef de cuisine
    Riccardo Michi
  • Renseignements supplémentaires :
    À emporter, Accès pour personnes à mobilité réduite, Bar complet, Bière, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Options sans gluten, Restaurants AVV, Terrasse, Vin
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