Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. Portland / Orégon
  4. Portland
  5. Sud-est de Portland
Le Pigeon, Portland, OR
Perle rare

Le Pigeon

50 $ et plus
Américaine contemporaine

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 19 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
  • Adapté aux occasions spéciales
  • Parfait pour déguster de bons vins
  • Innovant
Le Pigeon sert une cuisine d’inspiration française audacieuse accompagnée d'un grand choix de vins dans une salle à manger intime, dans la rue East Burnside Street de Portland. Sur réservation, vous mangerez à une table commune, mais ce restaurant propose aussi le plan de travail du chef pour ceux qui n'auraient pas réservé.

Pourquoi ce sont des Perles rares

Chef de cuisine : Gabriel Rucker

  • Icône Primé

    James Beard Award

    2013

  • Icône Primé

    James Beard Award

    2011

D'après les éditeur·rices d'OpenTable : Lorsque Le Pigeon a ouvert ses portes en 2006, il a propulsé Portland sur la scène gastronomique. Les meilleures places de la salle intimiste aux murs de briques se trouvent au comptoir du chef, où vous serez aux premières loges pour découvrir les plats français exceptionnels de Gabriel Rucker, plusieurs fois récompensé par un James Beard Award. Terminez la soirée par des desserts originaux tels que des profiteroles au foie gras, ou par un verre de vin de la riche sélection en provenance de l'Oregon et de France.

Informations supplémentaires

  • Atmosphère
    Raffiné
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Américaine contemporaine, Americaine Française
  • Heures d'ouverture
    Dîner lun.–sam. 17:00–22:00 dim. 16:00–22:00
  • Numéro de téléphone
    (503) 546-8796
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Primé
    1. James Beard Award 2013
    2. James Beard Award 2011
  • Quartier
    Sud-est de Portland
  • Rue transversale
    8th Avenue
  • Parking details
    Stationnement municipal
  • Public transit
    #12 and #20 buses.
  • Renseignements supplémentaires :
    Accès pour personnes à mobilité réduite, Au comptoir, Bière, Dîner au bar, Droit de bouchon, Options sans gluten, Restaurants AVV, Vin

Expériences

  • Chef's Tasting Menu (Chef's Counter)

    140,00 $US par personne

    Plusieurs dates disponibles
    Reservations are recommended, as walk-in seating will most likely not be available. We offer two tasting menus, an omnivore and a vegetarian, which you may select once seated. The tasting menus are $140/person, with no a la carte menu offered. We require a credit card to make the reservation. Cancellations for any reason are permitted up until 24 hours before the reservation time. Cancellations made within 24 hours of the reservation time will be charged $140 person. Please indicate all dietary restrictions at this time. Our menus cannot be modified to be DAIRY FREE, ALLIUM FREE or VEGAN. If you have questions regarding dietary modifications, please reach out to us directly at (503) 546-8796.
  • Chef's Tasting Menu (Main Dining)

    140,00 $US par personne

    Plusieurs dates disponibles
    Reservations are recommended, as walk-in seating will most likely not be available. We offer two tasting menus, an omnivore and a vegetarian, which you may select once seated. The tasting menus are $140/person, with no a la carte menu offered. We require a credit card to make the reservation. Cancellations for any reason are permitted up until 24 hours before the reservation time. Cancellations made within 24 hours of the reservation time will be charged $140 person. Please indicate all dietary restrictions at this time. Our menus cannot be modified to be DAIRY FREE, ALLIUM FREE or VEGAN. If you have questions regarding dietary modifications, please reach out to us directly at (503) 546-8796.

Avis de 1 617 client·e·s

Évaluation globale (notes et avis)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent donner une note et soumettre des avis.

4.8
4,8 d'après les évaluations récentes
  • 4,9Plats
  • 4,9Service
  • 4,7Atmosphère
  • 4,6Rapport qualité-prix

BruitModéré

Apprécié pour

  • Portland / Orégon

    Adapté aux occasions spéciales

  • Portland / Orégon

    Américaine contemporaine

  • Portland

    Meilleur toutes catégories confondues

  • Portland

    Meilleure cuisine

  • Portland

    Meilleur service

  • Portland

    Parfait pour déguster de bons vins

  • Portland

    Romantique

  • Portland

    Adapté aux occasions spéciales

1 617 avis
  1. laurie

    Portland

    12 avis

    5.0

    12 avis

    Y est allé·e le il y a 6 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Great service, food and chatting with chefs made it a n experience. Wine pairings outstanding. Very relaxed long dinner experience.

    Cet avis est-il utile ?

  2. Jeff

    New York

    9 avis

    VIP
    4.0

    9 avis

    Y est allé·e le il y a 6 jours

    1. Global 4
    2. Plats 4
    3. Service 4
    4. Atmosphère 4
    Don’t arrive early for your reservation, they’ll leave you outside in the cold and rain while you stare at your empty table for 30 minutes.

    Cet avis est-il utile ?

  3. Utilisateur d'OpenTable

    New York

    4 avis

    VIP
    5.0

    4 avis

    Y est allé·e le il y a 7 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    An amazing dinner experience. Food-shape perfection

    Cet avis est-il utile ?

  4. Utilisateur d'OpenTable

    Portland

    2 avis

    3.0

    2 avis

    Y est allé·e le 27 octobre 2024

    1. Global 3
    2. Plats 2
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We celebrated my birthday here and were really looking forward to enjoying an incredible meal. The team and service were spot on. What fell short for us was the food unfortunately. We love French cuisine and are adventurous eaters but sadly almost every dish was a let down. The beef carpaccio was just ok and the date spread made it too sweet for our liking. The sturgeon was so smoky that it over powered all the other components on the dish (when we tried each component on their own they were delicious but when you ate them all in one bite all we got was heavy smoke). The cod was very fishy and we found my plate was even more fishy than my partner’s. We love seafood and can tolerate a little flavor of the sea but this aired more on the side of lacking freshness. The Blanquette De Veau was just a complete mess. The veal was very fatty and chewy and was not complimented well by the tripe jasmine rice and sweetbreads. We both were only able to take a couple bites before pushing our plates aside. The last course was a pear tart and while it tasted nice it wasn’t at the caliber that we’d expect from a restaurant at this level. Overall we really wanted to enjoy this meal but it sadly missed the mark by a long shot. The bill was close to $400 for the two of us and we left hungry and dissatisfied. I hope that if we try this again in the future that the experience will be better.

    Cet avis est-il utile ?

  5. Lauren

    Dallas

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le 23 octobre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Our experience at Le Pigeon was incredible. The food was absolutely delicious and the atmosphere was cozy and inviting. Highly recommend!!

    Cet avis est-il utile ?

  6. Melissa

    San Diego

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le 15 octobre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We had a fantastic birthday celebration at the chefs counter! Fantastic service, everyone we interacted with was so kind. The food was outstanding. The chefs are so talented. Bravo and thank you for the high class experience!

    Cet avis est-il utile ?

  7. Bridget

    Chicago

    3 avis

    VIP
    5.0

    3 avis

    Y est allé·e le 15 octobre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Absolutely fantastic dinner. We had one of each tasting menu (Vegetarian and Omnivore) just so we could eat the whole menu. It did not disappoint and as a meat-lover, I highly recommend trying the vegetarian menu as it was just as good as the meat options. Service was also top-notch.

    Cet avis est-il utile ?

  8. Ben

    San Diego

    3 avis

    VIP
    5.0

    3 avis

    Y est allé·e le 6 octobre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    All dishes were A, most were A+, several flirted with perfection and the Popcorn ice cream dessert was 100 points! Pairing, NA and reserved wine, were fantastic. Ambiance is top notch in Portland. Service is hands down the best in Portland, in fact, I’d say possibly the best we’ve ever had. The big city Michelins often have a slightly programmed robotic feel, amazing but not always authentic, but literally everyone last night showed sincere stoke about what they do with great answers to every question. An air of subtle pride without pretentiousness. I could go on and on. Absolutely beautiful evening!

    Cet avis est-il utile ?

  9. Utilisateur d'OpenTable

    Portland

    11 avis

    5.0

    11 avis

    Y est allé·e le 5 octobre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We’ve been coming to LePigeon for 15 years and it is always a stellar experience. One of the best in Portland if not The Best! The service level is high, the food is inventive and delicious, the atmosphere is just so inviting. If you can sit at the chefs bar that’s always a treat. Their wines are carefully curated so definitely add that to your list. Thanks Team!

    Cet avis est-il utile ?

  10. Andrew

    Nouveau-Mexique

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le 24 septembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    incredible. the entire experience was amazing. cannot recommend highly enough. every bite was so unique. wine pairings were genius. do yourself a favor.

    Cet avis est-il utile ?

FAQ

Le restaurant Le Pigeon est noté 4,8 étoiles par 1617 clients OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et le nombre de personnes sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 19 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
Google Map pour Le Pigeon

738 E Burnside St, 97214 Portland, OR

Informations supplémentaires

  • Primé
    1. James Beard Award 2013
    2. James Beard Award 2011
  • Rue transversale
    8th Avenue
  • Quartier
    Sud-est de Portland
  • Heures d'ouverture
    Dîner lun.–sam. 17:00–22:00 dim. 16:00–22:00
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Américaine contemporaine, Americaine Française
  • Atmosphère
    Raffiné
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Parking details
    Stationnement municipal
  • Public transit
    #12 and #20 buses.
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Renseignements supplémentaires :
    Accès pour personnes à mobilité réduite, Au comptoir, Bière, Dîner au bar, Droit de bouchon, Options sans gluten, Restaurants AVV, Vin
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Mentions légales
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences en matière de cookies
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable