Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. Miami - Dade
  4. Downtown Areas
  5. Design District
L’Atelier de Joël Robuchon - Miami, Miami, FL
Perle rare

L’Atelier de Joël Robuchon - Miami

50 $ et plus
Française

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 17 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
  • Adapté aux occasions spéciales
  • Chic
  • Parfait pour déguster de bons vins
Florida’s only two Michelin star restaurant, and the only two Michelin star Joël Robuchon restaurant in the U.S., L'Atelier Miami of The Bastion Collection is the incarnation of the late Chef Joël Robuchon’s groundbreaking concept, staying true to the original Parisian roots while drawing inspiration from the surrounding city and location in the Miami Design District.

L'Atelier’s name refers to a craftsman’s workshop, emphasizing Chef Robuchon’s hallmark of elevating the simplest of dishes into something extraordinary using pristine ingredients, immaculate technique and abundant creativity. The chef’s counter seating faces directly into the open kitchen, allowing for a dynamic interaction between the chefs and diners, and view into the creative process.

Pourquoi ce sont des Perles rares

Chef de cuisine : James Friedberg

  • Icône Primé

    MICHELIN 2 Stars

    2024

  • Icône Primé

    MICHELIN 2 Stars

    2023

  • Icône Primé

    MICHELIN 2 Stars

    2022

D'après les éditeur·rices d'OpenTable : Le seul restaurant de Floride possédant deux étoiles Michelin rend hommage à son regretté chef éponyme en proposant une cuisine française exceptionnelle. Installez-vous au comptoir de 34 places dans l'élégante salle au décor ambré et regardez les chefs préparer des plats magnifiquement présentés, tels que des raviolis aux châtaignes accompagnés d'une gremolata à la pistache et à la truffe noire.

Salles

Informations supplémentaires

  • Atmosphère
    Raffiné
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Française, Française contemporaine, Americaine Française
  • Heures d'ouverture
    Déjeuner sam. 12:00–14:00 Dîner mar.–jeu. 18:00–21:30 ven., sam. 17:30–22:00 dim. 18:00–21:00
  • Numéro de téléphone
    (305) 402-9070
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue d'affaires décontractée
  • Installations pour l'événement privé
    L’Atelier Miami is available for full buyouts. For details, menus, and pricing please email events@latelier-miami.com and someone from our team will be in touch shortly.
  • Primé
    1. MICHELIN 2 Stars 2024
    2. MICHELIN 2 Stars 2023
    3. MICHELIN 2 Stars 2022
  • Quartier
    Design District
  • Rue transversale
    At Paradise Plaza - enter through 41st St near 2nd Ave.
  • Parking details
    Public lot and valet parking available.
  • Renseignements supplémentaires :
    Accès pour personnes à mobilité réduite, Au comptoir, Bar complet, Bière, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Table de Chef, Toilettes neutres, Vin

Expériences

  • $275 THANKSGIVING MENU - 6 COURSES

    275,00 $US par personne

    Prépayé

    Seulement 28 nov. 2024
    $275 THANKSGIVING MENU - 6 COURSES Foie Gras Royale, parmesan foam, essence of Maury ″Vieilles Vignes″ ~ Le Topinambour Sunchoke, puffed amaranth, seasonal fruits, blackberry gastrique ~ Le Soufflé au Fromage Comté cheese soufflé, butternut squash confit, champagne emulsion, spiced pecans ~ Le Flétan Icelandic Halibut, buttermilk reduction, cranberry, salsify, Trumpet Royale ~ LE Filet Mignon Wagyu Supplement +75 Rosemary smoked sweet potato, butternut squash fondant ~Or~ La Dinde Organic Turkey, roasted root vegetables, stuffing, cranberry condiment -Dessert (choice of)- LE POMMES « Mille-Phyllo » Caramelized apple, Kaffir lime Chantilly, Calvados ice-cream ~Or ~ LE POTIRON Pumpkin cheesecake mousse, Speculoos Sablé, ginger ice cream
    $275 THANKSGIVING MENU - 6 COURSES photo
  • ART BASEL 6-COURSE RUINART TASTING MENU $295

    295,00 $US par personne

    3 déc. 2024 - 8 déc. 2024
    Beverage pairing +$400 Foie Gras Royale, parmesan foam, essence of Maury ″Vieilles Vignes″ Ruinart Blanc Singulier 18th - Les Petites Bouchées “Small bites” Burgundy truffle tartlet, chestnut meringue, crispy sunchoke - Butter poached King Crab, Turnip « ravioli », calamansi froth Cloudy Bay, 'Te Koko,' Sauvignon Blanc, Marlborough, NZ - Wild caught Turbot, wasabi lime, champagne emulsion Dom Ruinart 2010 - Confit porcini mushroom with risotto and Rosemary jus Dom Ruinart Rosé 2009 - Juniper scented Venison saddle, sunchokes, quince, black truffle Joseph Phelps, Insignia, Cabernet Sauvignon, Napa Valley - Chestnut Cream, Vanilla Chantilly, Elderberry Compote NV Ruinart Rosé
    ART BASEL 6-COURSE RUINART TASTING MENU $295 photo
  • $305 - CHRISTMAS EVE TASTING MENU - 6 COURSES

    305,00 $US par personne

    Prépayé

    Seulement 24 déc. 2024
    Join us on Christmas Eve for a special 6-course menu ($305 per guest) elevated with wine pairings (optional +$300). - Foie Gras Royale, parmesan foam, essence of Maury ″Vieilles Vignes″ - Norwegian King Crab, horseradish crème fraiche Kaluga caviar and toasted sesame - Chestnut ravioli, tarragon infusion, pistachio and black truffle gremolata - Icelandic Halibut, buttermilk reduction, cranberry, salsify, Trumpet Royale - Juniper scented Venison saddle, sunchokes, quince OR Rosemary smoked sweet potato, butternut squash fondant - Pain d’épice chantilly, apple tatin, cranberry sauce, speculoos
    $305 - CHRISTMAS EVE TASTING MENU - 6 COURSES photo

Avis de 391 client·e·s

Évaluation globale (notes et avis)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent donner une note et soumettre des avis.

4.7
4,7 d'après les évaluations récentes
  • 4,8Plats
  • 4,8Service
  • 4,6Atmosphère
  • 4,3Rapport qualité-prix

BruitModéré

Apprécié pour

  • Miami - Dade

    Tables valant 1 000 points les plus réservées

  • Downtown Areas

    Parfait pour déguster de bons vins

  • Downtown Areas

    Tables valant 1 000 points les plus réservées

391 avis
  1. Kurt

    Londres

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e il y a 1 jour

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Perfect setting , food and wine pairing. Will do this again.

    Cet avis est-il utile ?

  2. Wilson

    New York

    6 avis

    5.0

    6 avis

    Y est allé·e le il y a 3 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Absolutely fantastic! Service was outstanding and food was amazing

    Cet avis est-il utile ?

  3. Claribell

    New York

    28 avis

    VIP
    5.0

    28 avis

    Y est allé·e le il y a 3 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    It was my first time at the Miami location after having dined at the NYC location before it closed. Run, don't walk to this restaurant. Menu items hit every taste, from meat lovers to pescatarians. Delicious food, an outstanding wine list, and great service. If you are in Miami visiting make a reservation before coming into town, if you live here put it on your "must" do list.

    Cet avis est-il utile ?

  4. Kjell V.

    Miami

    11 avis

    VIP
    5.0

    11 avis

    Y est allé·e le il y a 6 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Amazing food and excellent service, with a spot on wine pairing

    Cet avis est-il utile ?

  5. Jim

    New York

    10 avis

    VIP
    5.0

    10 avis

    Y est allé·e le 15 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Amazing experience. Excellent food and service. A definite food experience.

    Cet avis est-il utile ?

  6. Angelica

    Philadelphie

    3 avis

    4.0

    3 avis

    Y est allé·e le 11 novembre 2024

    1. Global 4
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 2
    I loved the food, and the service was incredible. We did the EVOLUTION chef’s tasting and added the truffle gnocchi- it was my favorite course. We also did one sub for A5 Wagyu and kept one filet- both were decadent and I’m glad we tried each. All of the servers and food runners were knowledgeable and guided us through the meal. My only complaint is that my table was so hot.My date and I noticed it was noticeably hotter than the bar area or other areas of the restaurant. Maybe it was just a dead zone for AC?

    Cet avis est-il utile ?

  7. Fernanda

    Miami

    1 avis

    VIP
    1.0

    1 avis

    Y est allé·e le 9 novembre 2024

    1. Global 1
    2. Plats 3
    3. Service 2
    4. Atmosphère 2
    We had a reservation for an anniversary meal. We arrived our time and were greeted by rude staff at the door and asked to sit at the bar as there was an “overlap” in tables. We waited for 65 minutes and nobody came to talk to us at any moment with any updates, at which point we decided we were just going to leave the restaurant. The hostess did nothing to fix the situation when we shared we were leaving. A manager came by and found us a table instantly, which means there was no need for us to wait and especially wait so long. This would be okay if we didn’t have a reservation, but we did, which we booked a week in advance. This is also not okay being that the restaurant is a 2 Michelin Star restaurant. Unacceptable. We got one sort of apology and nothing else for this very unpleasant experience in a restaurant that’s not low-cost nor low-grade. Very disappointing.

    2 personnes ont trouvé cet avis utile

  8. christophe

    Chicago

    5 avis

    VIP
    5.0

    5 avis

    Y est allé·e le 9 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Exceptional service, food, and wine pairing. Truly memorable experience not to be missed.

    Cet avis est-il utile ?

  9. Kevin

    Londres

    25 avis

    VIP
    5.0

    25 avis

    Y est allé·e le 8 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Everything was superb, as always…food excellent and service to match…

    Cet avis est-il utile ?

  10. ElliotF

    Los Angeles

    7 avis

    VIP
    5.0

    7 avis

    Y est allé·e le 6 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Innovative food-- amazing wine experience- great vibe

    Cet avis est-il utile ?

FAQ

Le restaurant L’Atelier de Joël Robuchon - Miami est noté 4,7 étoiles par 391 clients OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et le nombre de personnes sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 17 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
Google Map pour L’Atelier de Joël Robuchon - Miami

151 NE 41st St, 33137 Miami, FL

Salles

Informations supplémentaires

  • Primé
    1. MICHELIN 2 Stars 2024
    2. MICHELIN 2 Stars 2023
    3. MICHELIN 2 Stars 2022
  • Rue transversale
    At Paradise Plaza - enter through 41st St near 2nd Ave.
  • Quartier
    Design District
  • Heures d'ouverture
    Déjeuner sam. 12:00–14:00 Dîner mar.–jeu. 18:00–21:30 ven., sam. 17:30–22:00 dim. 18:00–21:00
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Française, Française contemporaine, Americaine Française
  • Atmosphère
    Raffiné
  • Dress code
    Tenue d'affaires décontractée
  • Parking details
    Public lot and valet parking available.
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Renseignements supplémentaires :
    Accès pour personnes à mobilité réduite, Au comptoir, Bar complet, Bière, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Table de Chef, Toilettes neutres, Vin
  • Numéro de téléphone
    (305) 402-9070
  • Installations pour l'événement privé
    L’Atelier Miami is available for full buyouts. For details, menus, and pricing please email events@latelier-miami.com and someone from our team will be in touch shortly.
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Mentions légales
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences en matière de cookies
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable