Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. New York City
  4. Manhattan
  5. TriBeCa
l'abeille, New York, NY
Perle rare

l'abeille

50 $ et plus
Française

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 6 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
  • Adapté aux occasions spéciales
  • Chic
  • Innovant
Nestled on a charming Tribeca cobblestone street corner, l’abeille is an intimate sanctuary where French culinary artistry meets Japanese finesse. With only 48 seats, this hidden gem captivates diners with its seasonal Chef’s Tasting Menu, meticulously crafted by the visionary Chef Mitsunobu Nagae. Drawing on his rich experience from Michelin-starred establishments in Tokyo, Paris, and New York, including a recent tenure as Chef de Cuisine at Shun in Midtown Manhattan, Chef Mitsu curates a symphony of flavors that transcend borders.

At l’abeille, guests experience a harmonious blend of French sophistication and Japanese precision. Complementing the exquisite tasting menu is a rotating selection of seasonal a-la-carte dishes, thoughtfully paired with selections from the wine cellar and a captivating cocktail program. Immerse yourself in an unparalleled dining experience at l’abeille, where each dish tells a story and every moment is a celebration of culinary excellence.

Pourquoi ce sont des Perles rares

Chef de cuisine : Mitsunobu Nagae

  • Icône Primé

    MICHELIN 1 Star

    2023

  • Icône Primé

    MICHELIN 1 Star

    2022

D'après les éditeur·rices d'OpenTable : Mitsunobu Nagae, un ancien élève de Joël Robuchon, associe ses origines japonaises à la cuisine française dans cet établissement prestigieux de Tribeca, étoilé par le guide Michelin. Vous pourrez donc découvrir des plats comme la crème brûlée de foie gras farcie aux agrumes ou le poisson-papillon japonais mariné au miso et accompagné de jeunes pousses d'artichaut dans le menu de dégustation de saison, ou choisir parmi les options à la carte au bar. Dans les deux cas, vous vous retrouverez dans un décor digne de ce quartier, avec sa salle élégante dotée de chaises et de banquettes en velours et de son mur d'accent en marbre.

Salles

Informations supplémentaires

  • Atmosphère
    Élégant mais décontracté
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Française, Japonaise, Française / Japonaise
  • Heures d'ouverture
    Dîner mar.–jeu. 17:30–21:30 ven., sam. 17:00–21:30
  • Numéro de téléphone
    (212) 542-3898
  • Moyens de paiement
    American Express, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue de VIlle
  • Installations pour l'événement privé
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
  • Primé
    1. MICHELIN 1 Star 2023
    2. MICHELIN 1 Star 2022
  • Quartier
    TriBeCa
  • Rue transversale
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • Parking details
    Aucun
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • Renseignements supplémentaires :
    Bar complet, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Options sans gluten, Restaurants AVV, Vin

Expériences

  • New Year's Eve at l'abeille - First Seating

    295,00 $US par personne

    Prépayé

    Seulement 31 déc. 2024
    In celebration of the quarter-century, take a journey back in time with us with iconic dishes since 1925! To celebrate the quarter century, the theme of New Year’s Eve 2025 at l’abeille is "looking back 100 years,” where Chef Mitsu has brought together a multi-course menu paying homage to era-defining chefs and dishes since 1925 - interpreted in his elegant French style with Japanese influence. Think Paul Bocuse’s famous fish en croûte made with delicate Japanese “Madai” sea bream, Régis Marcon’s famous cassoulet made with premium lobster and re-arranged for added freshness (optional), and Joël Robuchon’s signature caviar and sea urchin presentation through the lens of Chef Mitsu - who has worked at his restaurants through a decade
    New Year's Eve at l'abeille - First Seating photo
  • New Year's Eve at l'abeille - Gala Seating

    550,00 $US par personne

    Prépayé

    Seulement 31 déc. 2024
    In celebration of the quarter-century, take a journey back in time with us with iconic dishes since 1925 and a toast with Krug Grande Cuvée 169ème Édition to ring in 2025! To celebrate the quarter century, the theme of New Year’s Eve 2025 at l’abeille is "looking back 100 years,” where Chef Mitsu has brought together a 7 course menu paying homage to era-defining chefs and signature dishes since 1925. Think Paul Bocuse’s famous fish en croûte made with delicate Japanese “Madai” sea bream, Régis Marcon’s famous cassoulet made with premium lobster and re-arranged for added freshness, and Joël Robuchon’s signature caviar and sea urchin presentation through the lens of Chef Mitsu - who has worked at his restaurants through a decade.
    New Year's Eve at l'abeille - Gala Seating photo

Avis de 33 client·e·s

Évaluation globale (notes et avis)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent donner une note et soumettre des avis.

4.7
4,7 d'après les évaluations récentes
  • 4,7Plats
  • 4,8Service
  • 4,7Atmosphère
  • 3,9Rapport qualité-prix

BruitModéré

33 avis
  1. Kathy

    VIP

    New York

    3 avis

    5.0

    3 avis

    Y est allé·e aujourd'hui

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Absolutely delicious! Will definitely come back. Loved the ambience and service was excellent! The tile fish course was out of this world!

    Cet avis est-il utile ?

  2. Sandeep

    New York

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le il y a 4 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 4
    Had a great time in L'abeille, staff was energetic and very friendly. We had Chef's tasting menu and every dish on that was exceptional. They also accommodated our dietary restriction. Same with all the cocktails we had, all of them very well balanced, novel and tasty.

    1 personne a trouvé cet avis utile

  3. Nicolas

    VIP

    México

    1 avis

    3.0

    1 avis

    Y est allé·e le il y a 4 jours

    1. Global 3
    2. Plats 4
    3. Service 2
    4. Atmosphère 3
    The food is quite good, but it's definitely overpriced (yes, they do have a Michelin Star). Unfortunately, the service leaves much to be desired; the waitstaff often struggle to explain the dishes, and some can be rather rude. If you order a $200 wine pairing, you’d expect the wine to arrive at the same time as your food. There are many remarkable restaurants in NYC, so I wouldn't recommend spending your time here. While the experience is unexceptional, the prices suggest otherwise, costing $1000 for two.

    Cet avis est-il utile ?

  4. Nick

    New York

    3 avis

    5.0

    3 avis

    Y est allé·e le il y a 7 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    The truffle pasta was the best pasta I’ve ever eaten and that includes several trips to all regions of Italy. The sommelier was fantastic and recommended what became our new favorite wine. Service was impeccable and they made modifications for my wife’s vegetarian requirements. 10/10

    1 personne a trouvé cet avis utile

  5. Christoph

    New York

    5 avis

    5.0

    5 avis

    Y est allé·e le 21 décembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Amazing experience - not cheap but very delicious. Noises level was such and an 80+ year old person couldn’t partake in conversation and not strain to hear what people Say. Bravo!

    1 personne a trouvé cet avis utile

  6. Tania

    New York

    3 avis

    5.0

    3 avis

    Y est allé·e le 14 décembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We had our anniversary dinner at L’Abeille, and it was an amazing experience. The food was delicious, and the service was superb. Despite making a last-minute reservation and being seated at the bar, the service was personalized and friendly. Jose, our waiter, ensured all our needs were met, and we even got to meet the chef!

    1 personne a trouvé cet avis utile

  7. Geoffrey

    New York

    1 avis

    3.0

    1 avis

    Y est allé·e le 13 décembre 2024

    1. Global 3
    2. Plats 4
    3. Service 1
    4. Atmosphère 2
    Une expérience agréable mais pas vraiment à la hauteur d’une étoile Michelin. Ce n’était malheureusement pas une expérience unique . Des plats agréables mais surpris sur le choix du dessert (le potiron ne plaît pas à tout le monde ).Mon conjoint n’ayant pas mangé ,le personnel ne s’est pas soucié de savoir pourquoi il n’avait rien mangé. L’ attention envers la clientèle compte aussi … Le service a été expédié… Nous n’avions même pas le temps de déguster notre premier verre que le suivant était déjà servi nous poussant vraiment à se dépêcher… Pour nous une étoile Michelin représente un ensemble ,nourriture et service ,Atmosphère et attention .il suffirait de retravailler quelques points pour rendre l’expérience agréable.

    Cet avis est-il utile ?

  8. Jennifer

    VIP

    Toronto

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le 8 décembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Amazing experience - chef is friendly and came to say hello at the end of the night !

    1 personne a trouvé cet avis utile

  9. Michelle

    VIP

    New York

    7 avis

    5.0

    7 avis

    Y est allé·e le 4 décembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Just love this place so much. The tasting menu is one surprise after another. Really special. Get a seat at the bar and order up A Night in Kyoto and let a magical evening unfold.

    1 personne a trouvé cet avis utile

  10. Erich

    Kansas City

    11 avis

    3.0

    11 avis

    Y est allé·e le 16 novembre 2024

    1. Global 3
    2. Plats 4
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Outstanding service and presentation Had discovery menu-amuse bouche great Soup with mushrooms little to no taste and was very bland First fish dish very plain and not really tasty at all Tile fish good Final dish aged ribeye excellent Dessert taste of autumn strange and not very good They didn’t even get vesper martini right as well Overall service and atmosphere excellent We plan trips around food frequently but with this price point expected it to be much better …not even close to restaurants like Daniel or Gabriel kruether

    Cet avis est-il utile ?

FAQ

Le restaurant l'abeille est noté 4,7 étoiles par 33 clients OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et le nombre de personnes sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 6 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
Google Map pour l'abeille

412 Greenwich St, 10013-2002 New York, NY

Salles

Informations supplémentaires

  • Primé
    1. MICHELIN 1 Star 2023
    2. MICHELIN 1 Star 2022
  • Rue transversale
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • Quartier
    TriBeCa
  • Heures d'ouverture
    Dîner mar.–jeu. 17:30–21:30 ven., sam. 17:00–21:30
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Française, Japonaise, Française / Japonaise
  • Atmosphère
    Élégant mais décontracté
  • Dress code
    Tenue de VIlle
  • Parking details
    Aucun
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • Moyens de paiement
    American Express, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • Renseignements supplémentaires :
    Bar complet, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Options sans gluten, Restaurants AVV, Vin
  • Numéro de téléphone
    (212) 542-3898
  • Installations pour l'événement privé
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Mentions légales
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences en matière de cookies
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable