Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. New York City
  4. Manhattan
  5. TriBeCa
l'abeille, New York, NY
Perle rare

l'abeille

50 $ et plus
Française
Photo du restaurant l'abeille

l'abeille

4,7
50 $ et plus
Française
TriBeCa

Effectuer une réservation

2 personnes
21:30
Réservé 11 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
  • Adapté aux occasions spéciales
  • Chic
  • Parfait pour déguster de bons vins
Nestled on a charming Tribeca cobblestone street corner, l’abeille is an intimate sanctuary where French culinary artistry meets Japanese finesse. With only 48 seats, this hidden gem captivates diners with its seasonal Chef’s Tasting Menu, meticulously crafted by the visionary Chef Mitsunobu Nagae. Drawing on his rich experience from Michelin-starred establishments in Tokyo, Paris, and New York, including a recent tenure as Chef de Cuisine at Shun in Midtown Manhattan, Chef Mitsu curates a symphony of flavors that transcend borders.

At l’abeille, guests experience a harmonious blend of French sophistication and Japanese precision. Complementing the exquisite tasting menu is a rotating selection of seasonal a-la-carte dishes, thoughtfully paired with selections from the wine cellar and a captivating cocktail program. Immerse yourself in an unparalleled dining experience at l’abeille, where each dish tells a story and every moment is a celebration of culinary excellence.

Pourquoi ce sont des Perles rares

Chef de cuisine : Mitsunobu Nagae

  • Icône Primé

    MICHELIN 1 Star

    2023

  • Icône Primé

    MICHELIN 1 Star

    2022

D'après les éditeur·rices d'OpenTable : Mitsunobu Nagae, un ancien élève de Joël Robuchon, associe ses origines japonaises à la cuisine française dans cet établissement prestigieux de Tribeca, étoilé par le guide Michelin. Vous pourrez donc découvrir des plats comme la crème brûlée de foie gras farcie aux agrumes ou le poisson-papillon japonais mariné au miso et accompagné de jeunes pousses d'artichaut dans le menu de dégustation de saison, ou choisir parmi les options à la carte au bar. Dans les deux cas, vous vous retrouverez dans un décor digne de ce quartier, avec sa salle élégante dotée de chaises et de banquettes en velours et de son mur d'accent en marbre.

Salles

Informations supplémentaires

  • Atmosphère
    Élégant mais décontracté
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Française, Japonaise, Française / Japonaise
  • Heures d'ouverture
    Dîner mar.–jeu. 17:30–21:30 ven., sam. 17:00–21:30
  • Numéro de téléphone
    (212) 542-3898
  • Moyens de paiement
    American Express, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue de VIlle
  • Installations pour l'événement privé
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
  • Primé
    1. MICHELIN 1 Star 2023
    2. MICHELIN 1 Star 2022
  • Quartier
    TriBeCa
  • Rue transversale
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • Parking details
    Aucun
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • Renseignements supplémentaires :
    Bar complet, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Options sans gluten, Restaurants AVV, Vin

Expériences

  • New Year's Eve at l'abeille - First Seating

    395,00 $US par personne

    Prépayé

    Seulement 31 déc. 2024
    In celebration of the quarter-century, take a journey back in time with us with iconic dishes since 1925! To celebrate the quarter century, the theme of New Year’s Eve 2025 at l’abeille is "looking back 100 years,” where Chef Mitsu has brought together a 6 course menu paying homage to era-defining chefs and signature dishes since 1925 - interpreted in his elegant French style with Japanese influence. Think Paul Bocuse’s famous fish en croûte made with delicate Japanese “Madai” sea bream, Régis Marcon’s famous cassoulet made with premium lobster and re-arranged for added freshness, and Joël Robuchon’s signature caviar and sea urchin presentation through the lens of Chef Mitsu - who has worked at his restaurants through a decade.
    New Year's Eve at l'abeille - First Seating photo
  • New Year's Eve at l'abeille - Gala Seating

    550,00 $US par personne

    Prépayé

    Seulement 31 déc. 2024
    In celebration of the quarter-century, take a journey back in time with us with iconic dishes since 1925 and a toast with Krug Grande Cuvée 169ème Édition to ring in 2025! To celebrate the quarter century, the theme of New Year’s Eve 2025 at l’abeille is "looking back 100 years,” where Chef Mitsu has brought together a 7 course menu paying homage to era-defining chefs and signature dishes since 1925. Think Paul Bocuse’s famous fish en croûte made with delicate Japanese “Madai” sea bream, Régis Marcon’s famous cassoulet made with premium lobster and re-arranged for added freshness, and Joël Robuchon’s signature caviar and sea urchin presentation through the lens of Chef Mitsu - who has worked at his restaurants through a decade.
    New Year's Eve at l'abeille - Gala Seating photo

Avis de 24 client·e·s

Évaluation globale (notes et avis)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent donner une note et soumettre des avis.

4.7
4,7 d'après les évaluations récentes
  • 4,7Plats
  • 4,9Service
  • 4,8Atmosphère
  • 4,1Rapport qualité-prix

BruitModéré

Apprécié pour

  • New York City

    Française

  • Manhattan

    Française

24 avis
  1. Erich

    Kansas City

    11 avis

    3.0

    11 avis

    Y est allé·e le 16 novembre 2024

    1. Global 3
    2. Plats 4
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Outstanding service and presentation Had discovery menu-amuse bouche great Soup with mushrooms little to no taste and was very bland First fish dish very plain and not really tasty at all Tile fish good Final dish aged ribeye excellent Dessert taste of autumn strange and not very good They didn’t even get vesper martini right as well Overall service and atmosphere excellent We plan trips around food frequently but with this price point expected it to be much better …not even close to restaurants like Daniel or Gabriel kruether

    Cet avis est-il utile ?

  2. Steve

    New York

    6 avis

    VIP
    4.0

    6 avis

    Y est allé·e le 15 novembre 2024

    1. Global 4
    2. Plats 4
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    A very lovely restaurant. We did the chefs tasting. For 8 courses we still left pretty hungry. Of all the tasting menus I’ve done the portions were the smallest here. My only feedback is literally make things like 1/4 bigger across the board.

    Cet avis est-il utile ?

  3. andrew

    Orlando

    1 avis

    3.0

    1 avis

    Y est allé·e le 15 novembre 2024

    1. Global 3
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Lovely tasting menu and exquisite wines. Paid >$1200 dollars for 2 people which is absolutely insane and didn’t realize until the end because of the way the menu was written. Great place but beware of your wallet…

    Cet avis est-il utile ?

  4. Justine

    New York

    3 avis

    5.0

    3 avis

    Y est allé·e le 13 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    It was absolutely fabulous! They were so accomodating and prepared a substitute menu for an item I am unable to eat. Staff and service was remarkable. One of the best restaurants I've been to in a while! Thank you so much for making our night special. Special shout out to Oscar for his kindness :).

    Cet avis est-il utile ?

  5. Utilisateur d'OpenTable

    New York

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le 9 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    It was amazing. Just a little bit noisy. I would suggest live music

    Cet avis est-il utile ?

  6. William

    Las Vegas

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le 9 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    We had a wonderful time with excellent food and impeccable wait staff.

    Cet avis est-il utile ?

  7. Chris

    New York

    2 avis

    VIP
    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le 6 novembre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    As usual L’abeille pulled another incredible colab dinner! This time chef Mitsu reconnect with chef Alain and pulled a beautiful Autumn flavor menu. Special mention as well for the beverage pairing of this evening, with a nice surprise from the bar finishing the last course in a great way.

    Cet avis est-il utile ?

  8. Utilisateur d'OpenTable

    Montréal

    1 avis

    3.0

    1 avis

    Y est allé·e le 3 novembre 2024

    1. Global 3
    2. Plats 2
    3. Service 3
    4. Atmosphère 4
    I just didnt think this one was all excellent, sorry guys!

    Cet avis est-il utile ?

  9. Patrick

    New York

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le 27 octobre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 4
    This is not your run-of-the-mill Saturday night dinner! We went with the “short” tasting menu and we added the wine pairing, and we added the optional pasta with white truffle course. The preparation and plating of each course is obviously the product of painstaking execution. The service is professional but warm. If you’re looking for a special dining experience, this is an excellent choice.

    Cet avis est-il utile ?

  10. Leigh

    New York

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le 26 octobre 2024

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Spectacular food, staff and experience down to every detail.

    Cet avis est-il utile ?

FAQ

Le restaurant l'abeille est noté 4,7 étoiles par 24 clients OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et le nombre de personnes sur OpenTable.

Photo du restaurant l'abeille

l'abeille

4,7
50 $ et plus
Française
TriBeCa

Effectuer une réservation

2 personnes
21:30
Réservé 11 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
Google Map pour l'abeille

412 Greenwich St, 10013-2002 New York, NY

Salles

Informations supplémentaires

  • Primé
    1. MICHELIN 1 Star 2023
    2. MICHELIN 1 Star 2022
  • Rue transversale
    Southwest corner of Laight St and Greenwich St
  • Quartier
    TriBeCa
  • Heures d'ouverture
    Dîner mar.–jeu. 17:30–21:30 ven., sam. 17:00–21:30
  • Prix
    50 $ et plus
  • Cuisine(s)
    Française, Japonaise, Française / Japonaise
  • Atmosphère
    Élégant mais décontracté
  • Dress code
    Tenue de VIlle
  • Parking details
    Aucun
  • Public transit
    Near the A, C, E, and 1 trains at Canal St. station
  • Moyens de paiement
    American Express, Diners Club, Discover, JCB, Mastercard, Visa
  • Renseignements supplémentaires :
    Bar complet, Cocktails, Droit de bouchon, Non-fumeur, Options sans gluten, Restaurants AVV, Vin
  • Numéro de téléphone
    (212) 542-3898
  • Installations pour l'événement privé
    Whether it is for a special occasion, holiday celebration, client appreciation, or simply a good time with friends and family, we are pleased to offer a variety of options to fit your needs. Our events team is at your disposal to help create a memorable experience. Please visit our website for more information.
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Mentions légales
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences en matière de cookies
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable