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Chilte, Phoenix, AZ
Perle rare

Chilte

De 31 $ à 50 $
Mexicaine Contemporaine

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 13 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
  • La perle du quartier
  • Innovant
  • Adapté aux occasions spéciales
Bon Appétit's | 24 Best New Restaurants in America 2023.

We come from street beginnings, with off the cuff new wave riffs, and somewhat experimental Mexican cuisine.
Finding common threads through food, time, and place we bringing inspirations from our childhoods, the southwest, and shared cultures to the plate.

Inspired by tradition and driven with creative intention we are authentically us and genuinely yours - Always

Chef Lawrence Smith

Pourquoi ce sont des Perles rares

Chef de cuisine : Lawrence Smith

D'après les éditeur·rices d'OpenTable : Bon Appétit et Esquire ont tous deux désigné Chilte comme l'une des ouvertures les plus en vue de 2023 pour sa cuisine mexicaine novatrice et toujours renouvelée. Celle-ci fait la part belle aux tortillas fraîches, aux produits de saison et aux recettes familiales créatives, comme le mole de la casa, qui est décliné en différentes flautas et sauces. Le chef Lawrence « LT » Smith, qui a figuré sur la liste des meilleur·e·s nouvelles·aux chef·fe·s de Food & Wine en 2024, ne cesse d'en récolter les éloges.

Salles

Informations supplémentaires

  • Atmosphère
    Décontracté
  • Prix
    De 31 $ à 50 $
  • Cuisine(s)
    Mexicaine Contemporaine, Mexicaine/Américaine régionale (Sud-Ouest), Mexicaine régionale
  • Heures d'ouverture
    mar.–jeu. 17:00–22:00 ven., sam. 17:00–23:00
  • Numéro de téléphone
    (602) 807-5226
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Installations pour l'événement privé
    For large party or special event inquiries, please email reservations@chiltephx.com
  • Quartier
    Ouest de Phoenix
  • Parking details
    Stationnement municipal
  • Renseignements supplémentaires :
    Accès pour personnes à mobilité réduite, Animation, Bière, Brasero extérieur, Cocktails, Non-fumeur, Options sans gluten, Terrasse, Toilettes neutres, Vin

Expériences

  • Tios & Tias Bottle Service

    500,00 $US par groupe

    Seulement 16 mars 2025
    ***THIS IS NOT A CHILTE RESERVATION*** Elevate your Tios & Tias experience! Reserve a table with a $500 minimum spend, including beer, wine, cocktails & bottles. Table reservations include 4 entry tickets to the party. Enjoy: Dedicated service 4-hour reservation Gratuity included A card will be kept on file upon arrival (up to 4 cards max). Skip the line & enjoy VIP treatment! Contact us at or chris@chiltephx.com for additional info. Must be 21+.

Avis de 260 client·e·s

Évaluation globale (notes et avis)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent donner une note et soumettre des avis.

4.8
4,8 d'après les évaluations récentes
  • 4,7Plats
  • 4,8Service
  • 4,6Atmosphère
  • 4,4Rapport qualité-prix

BruitModéré

Apprécié pour

  • Phoenix

    Innovant

260 avis
  1. Samantha

    Grand Boston

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le il y a 2 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Incredible! Servers were kind, dishes were fantastic takes on/recreations of old favorites. Immediately called my father to tell him to put zaatar on his maduros at home. Okra ice cream was a surprise favorite!

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  2. Richard

    Chicago

    6 avis

    5.0

    6 avis

    Y est allé·e le il y a 2 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 4
    Great food. Waiter was knowledgeable and helpful. Excellent all around.

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  3. Matt

    Phoenix

    7 avis

    5.0

    7 avis

    Y est allé·e le il y a 5 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Amazing food made even better by our excellent server, Erin. She led us through the menu and encouraged us to try new things. Every dish was fantastic though I can’t say enough about the mole flautas, chorizo quesadilla, and yuca fries. The cocktails were top notch - even the cocktail made for one in our party. Can’t wait to return- OUTSTANDING.

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  4. John

    Grand Boston

    19 avis

    5.0

    19 avis

    Y est allé·e le il y a 5 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Great dining experience. We were a party of six comfortably seated. Loved sharing the smalls and everyone their meals with the mole and the tacos a particular favorite

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  5. Grant

    Phoenix

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le il y a 6 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Had the mole, birria, and a margarita. The mole was phenomenal, and the salsa they had with the birria tacos was out of this world. Everything else was good as well, but those really stood out and completed the dishes for me

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  6. Andrea

    VIP

    New York

    13 avis

    5.0

    13 avis

    Y est allé·e le il y a 6 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 4
    The combination of flavors was extraordinary. Very creative. Our waitperson was engaging and knowledgeable. Definitely worthy of a James Beard award.

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  7. Syhina

    Phoenix

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e le 20 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Such a comfortable and hip vibe, excellent food and service!

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  8. Sarah Ting-Ting

    Cancun

    6 avis

    4.0

    6 avis

    Y est allé·e le 19 février 2025

    1. Global 4
    2. Plats 4
    3. Service 3
    4. Atmosphère 3
    Really enjoyed the flavors of the food. Our server was very friendly and went in depth with menu explanations. However, service was slow all throughout and seemed confused. The host was annoyed bc we showed up early for our reservation. I pushed it back so we wouldn’t be late. We didn’t mind waiting and asked if we could get a drink while we waited. She directed us to order from the bar outside. The bartenders seemed confused and asked us how many drinks we planned on ordering while we waited. There were four of us, so four cocktails we stated, if that was alright? The host also did not state if we were going to be called or if we should come back in a certain amount of time to check on our table. We sat outside by the fireplace and walked back about 20 min later to see what our status was. Ambience was very quaint and vintage. I liked the vibe and the playlist. We had the worst table in the restaurant- right behind the host stand. Having her behind right against my back throughout the meal was not pleasant. She also decided to changed the trash in the middle of our meal, which I understand needs to happen but having a large trash bag be whipped open next to me, while eating was also not pleasant or sanitary. Overall the menu was fantastic- loved the mole trio, aguachile and MSG. The birria tacos were over-salted and not tender but overall tasty. Baklava cheesecake to end the meal was delicious, well executed and left a good final impression. I hope these small nuances can be better improved to have the service match the food quality. James Beard nominated chefs hold a certain prestige that is expected during dining experiences.

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  9. Caleb

    Phoenix

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le 19 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 4
    4. Atmosphère 5
    Probably the best restaurant I’ve found in AZ. Elaborate dishes and affordable pricing.

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  10. Tyler

    Phoenix

    9 avis

    5.0

    9 avis

    Y est allé·e le 16 février 2025

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    This was easily the best meal we’ve had in Phoenix. Every dish was flavorful and perfectly executed. The James Beard nomination is much deserved!

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FAQ

Le restaurant Chilte est noté 4,8 étoiles par 260 clients OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et le nombre de personnes sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
19:00
Réservé 13 fois aujourd'hui
Des expériences sont disponibles.
Google Map pour Chilte

765 Grand Ave, 85007-2509 Phoenix, AZ

Salles

Informations supplémentaires

  • Quartier
    Ouest de Phoenix
  • Heures d'ouverture
    mar.–jeu. 17:00–22:00 ven., sam. 17:00–23:00
  • Prix
    De 31 $ à 50 $
  • Cuisine(s)
    Mexicaine Contemporaine, Mexicaine/Américaine régionale (Sud-Ouest), Mexicaine régionale
  • Atmosphère
    Décontracté
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Parking details
    Stationnement municipal
  • Moyens de paiement
    American Express, Discover, Mastercard, Visa
  • Renseignements supplémentaires :
    Accès pour personnes à mobilité réduite, Animation, Bière, Brasero extérieur, Cocktails, Non-fumeur, Options sans gluten, Terrasse, Toilettes neutres, Vin
  • Numéro de téléphone
    (602) 807-5226
  • Installations pour l'événement privé
    For large party or special event inquiries, please email reservations@chiltephx.com
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