Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. New York City
  4. Manhattan
  5. Quartier des théâtres
Chez Josephine, New York, NY

Chez Josephine

4.6
4,6
7568 avis
De 31 $ à 50 $
Française

Effectuer une réservation

2 personnes
22:30
Réservé 28 fois aujourd'hui
  • Charmant
  • Adapté aux occasions spéciales
  • Parfait pour écouter de la musique en direct
Le dernier de son genre près de la rue 42nd Street, le restaurant Chez Josephine est un petit bijou de quartier fondé en 1986 par Jean-Claude Baker comme un hommage à la légendaire Joséphine Baker. Ce bistrot parisien propose des concerts de piano et un menu alléchant dans un cadre intime avec des murs de velours rouge, une profusion de lustres et un plafond bleu étain. Vous serez reçu chaleureusement comme si vous étiez de la famille, que vous veniez avant ou après un spectacle, pour un dîner tranquille entre les deux ou pour prendre un verre au bar de zinc. Le Chez Josephine attire une foule comme nulle part ailleurs à New York, ainsi que l'a souligné le critique alimentaire Bryan Miller quand il a écrit : « La salle à manger est le point de rencontre du célèbre et de la mode, du tristement connu et du méconnu - dans toutes leurs nuances inimaginables - et vous y sentirez la magie du Chez Joséphine ».

Commande en livraison ou à emporter

Informations supplémentaires

  • Atmosphère
    Élégant mais décontracté
  • Prix
    De 31 $ à 50 $
  • Cuisine(s)
    Française, Américaine
  • Heures d'ouverture
    Déjeuner Tous les jours 11:00–15:00 Dîner Tous les jours 15:00–00:00
  • Numéro de téléphone
    (212) 594-1925
  • Moyens de paiement
    American Express, Diners Club, Mastercard, Visa
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Chef de cuisine
    Frank Diaz
  • Installations pour l'événement privé
    Main dining room, on the ground floor, can be rented and seats 70 guests. Our Jungle Room, also on the ground floor, seats 20 guests. Our Salon Marrakech, on the second floor, seats 30 guests.
  • Quartier
    Quartier des théâtres
  • Rue transversale
    Between 9th and Dyer/10th Aves.
  • Parking details
    Manhattan Plaza, 42nd Street and Dyer Avenue (between 9th and 10th Avenues),
  • Public transit
    1, 2, 3, 7, N, Q, R trains to Times Square-42nd Street, and A, C & E trains to Port Authority-42nd Street.
  • Animation
    Live piano music nightly and at Sunday Brunch.
  • Renseignements supplémentaires :
    À emporter, Animation, Banquet, Bar complet, Bière, Brunch le week-end, Cocktails, Droit de bouchon, Fin de soirée, Livraison, Non-fumeur, Salle privée, Terrasse, Vin

Avis de 7 568 client·e·s

Évaluation globale (notes et avis)

Seul·e·s les client·e·s qui ont déjà visité ce restaurant peuvent donner une note et soumettre des avis.

4.6
4,6 d'après les évaluations récentes
  • 4,5Plats
  • 4,6Service
  • 4,8Atmosphère
  • 4,4Rapport qualité-prix

BruitModéré

7 569 avis
  1. Utilisateur d'OpenTable

    New York

    1 avis

    4.0

    1 avis

    Y est allé·e il y a 1 jour

    1. Global 4
    2. Plats 4
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    This is a lovely, cozy French style restaurant providing an excellent experience depending on your expectations. The French onion soup and lobster bisque were excellent, though heavy and rich in the French style. We'd hoped for a special Christmas day menu, which I should have researched in advance. Arriving at 3PM there was a pianist playing live lounge jazz, later on 2 children dining at a table each performed a song. The specialty cocktails are nice options, but to keep them under $20, the martini glasses are quite small. The Duck à l'orange was a magnificent meal, with nice touches like crystalized sugar on the orange slices. Unfortunately, the restaurant received some very poor quality cuts of beef and the Black Angus filet mignon, while cooked to perfection was very fatty and sinewy, very difficult to cut and inedible. Same with the second. The pomme frites were also delicious but we had to send the order back twice. We'd hoped the waiter might have sent the manager over, however he did remove the order from the bill, even having eaten a few bites. A 22% gratuity was automatically added for Christmas, and the waiter was very kind to point that out. (But we forgot to increase the tip to cover what the cost would have been before they removed steak - apologies!) There were a few ornaments hung on the chandeliers but not much in the way of Christmas decorations, however the red velvet walls have a Christmas vibe throughout the year! Chez Josephine is narrow, adding to the classic New York 1900s feel, with the restrooms upstairs - another lovely touch is the branded hand towels. But something to be aware of for those who have difficulty with stairs. For tourists not familiar with French cuisine, it is important to understand the menu and how the cuisine is prepared with robust flavors and thick creams, very differently from a typical chain restaurant. This may be obvious to many, but to my Midwestern mom, it was a bit fancier than she's used to.

    Cet avis est-il utile ?

  2. Luis

    New York

    2 avis

    5.0

    2 avis

    Y est allé·e il y a 1 jour

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 3
    4. Atmosphère 5
    Service a little bit confused, they should be able to take orders and also serve it

    Cet avis est-il utile ?

  3. George

    Miami

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e il y a 1 jour

    1. Global 5
    2. Plats 4
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Nice restaurant.Bit expensive.But great ambience.chicken was lovely!

    Cet avis est-il utile ?

  4. karine

    New York

    1 avis

    2.0

    1 avis

    Y est allé·e il y a 1 jour

    1. Global 2
    2. Plats 2
    3. Service 1
    4. Atmosphère 3
    Pâtes bolognaise poivrees immangeables.. frites surgelés..et tips de 50 dollars sans nous demander notre avis..

    Cet avis est-il utile ?

  5. James

    VIP

    Raleigh

    22 avis

    5.0

    22 avis

    Y est allé·e le il y a 4 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Terrific bistro. I had the lentil soup special and spaghetti bolognese. Nice wines, excellent service, singer on piano, beautiful atmosphere!

    Cet avis est-il utile ?

  6. Michael

    Washington

    1 avis

    5.0

    1 avis

    Y est allé·e le il y a 4 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Perfect. Great ambiance. Great music. Great food. Great service. It will meet and exceed your expectations.

    Cet avis est-il utile ?

  7. William

    New York

    3 avis

    5.0

    3 avis

    Y est allé·e le il y a 4 jours

    1. Global 5
    2. Plats 5
    3. Service 5
    4. Atmosphère 5
    Incroyable endroit, de la part de français c’est absolument fantastique !

    Cet avis est-il utile ?

  8. Mitchell

    New York

    1 avis

    4.0

    1 avis

    Y est allé·e le il y a 5 jours

    1. Global 4
    2. Plats 4
    3. Service 4
    4. Atmosphère 4
    Old NYC experience. A small French bistro tucked between theaters and corporate buildings. The food is good; well prepared, tasty, and true to its identity. The service is friendly, attentive, and tuned in to the theater rush.

    Cet avis est-il utile ?

  9. Dennis

    New York

    2 avis

    3.0

    2 avis

    Y est allé·e le il y a 5 jours

    1. Global 3
    2. Plats 4
    3. Service 1
    4. Atmosphère 4
    Food was good… service not so much. They would ask if you need something and not bring it, nobody came to see if we needed anything, and an uncomfortable wait time to get a check at the end…. They need to fix this. Also, tables are way too small, and too close together. Could not fit everything easily on a table for 2..

    Cet avis est-il utile ?

  10. Utilisateur d'OpenTable

    New York

    10 avis

    1.0

    10 avis

    Y est allé·e le il y a 5 jours

    1. Global 1
    2. Plats 2
    3. Service 1
    4. Atmosphère 4
    This used to one of our very favorite places in NYC. It was never perfect but it was urbane, with old favorite dishes well-prepared and attentive service. In every way it has gone downhill. The waiter acted like she was serving slop at a diner. Several manger types stand around doing nothing and looking confused while no one ever offers another drink or stats long enough to let you ask for Mayo or ketchup with frites. The same old favorite dishes are in the menu but are now diner quality. No bread offered with the pate, and no one was there to ask. The $50 filet tastes like a cheaper cut of sirloin, the au poivre sauce is bland and gloppy, the frites not crunchy. The lemon tart brûlée is no longer a tart. It’s a cutout of stiff lemon with gelatin. The experience was just disappointing. Another great place is gone - just the trappings remain

    Cet avis est-il utile ?

FAQ

Chez Josephine propose des plats à emporter que vous pouvez commander en appelant le restaurant au (212) 594-1925.

Le restaurant Chez Josephine est noté 4,6 étoiles par 7568 clients OpenTable.

Oui, vous pouvez généralement réserver ce restaurant en choisissant la date, l'heure et le nombre de personnes sur OpenTable.

Effectuer une réservation

2 personnes
22:30
Réservé 28 fois aujourd'hui

Commande en livraison ou à emporter

Google Map pour Chez Josephine

414 West 42nd Street, 10036 New York, NY

Informations supplémentaires

  • Rue transversale
    Between 9th and Dyer/10th Aves.
  • Quartier
    Quartier des théâtres
  • Heures d'ouverture
    Déjeuner Tous les jours 11:00–15:00 Dîner Tous les jours 15:00–00:00
  • Prix
    De 31 $ à 50 $
  • Cuisine(s)
    Française, Américaine
  • Atmosphère
    Élégant mais décontracté
  • Dress code
    Tenue décontractée
  • Parking details
    Manhattan Plaza, 42nd Street and Dyer Avenue (between 9th and 10th Avenues),
  • Public transit
    1, 2, 3, 7, N, Q, R trains to Times Square-42nd Street, and A, C & E trains to Port Authority-42nd Street.
  • Moyens de paiement
    American Express, Diners Club, Mastercard, Visa
  • Chef de cuisine
    Frank Diaz
  • Animation
    Live piano music nightly and at Sunday Brunch.
  • Renseignements supplémentaires :
    À emporter, Animation, Banquet, Bar complet, Bière, Brunch le week-end, Cocktails, Droit de bouchon, Fin de soirée, Livraison, Non-fumeur, Salle privée, Terrasse, Vin
  • Numéro de téléphone
    (212) 594-1925
  • Installations pour l'événement privé
    Main dining room, on the ground floor, can be rented and seats 70 guests. Our Jungle Room, also on the ground floor, seats 20 guests. Our Salon Marrakech, on the second floor, seats 30 guests.
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Mentions légales
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences en matière de cookies
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable