L'Original Joe's constitue l'expérience culinaire classique par excellence de San Francisco. Le restaurant est installé dans un bâtiment ayant servi d'usine durant 75 ans. Il est situé au coeur de l'historique et majestueux North Beach et constitue un paradis pour les locaux, les touristes et les amateurs de bonne cuisine.
L'Original Joe's est le plus ancien de tous les restaurants de Joe dans le pays et a été le point de départ innovateur de ce qui est maintenant connu à l'échelle nationale comme le « Concept de Joe ». Avec ses boxs de cuir rouge signature, des cocktails légendaires savoureux et un célèbre menu italo-américain, Joe a vu le jour afin d'exprimer sa propre version de la cuisine nord-californienne et symbolise le meilleur de la cuisine réconfortante italo-américaine.
Originaire de Livourne, une ville de la côte ouest de la Toscane, Dario Nicotran, le propriétaire de l'Acquolina, sert la cuisine de sa région natale florentine. L'Acquolina, qui veut dire « appétissant » en italien, est une évocation des journées qu'il a passées durant sa jeunesse à se détendre sur une plage de Toscane et à fréquenter un restaurant familial local. Vous pourrez profiter d'un brunch ou d'un dîner décontractés. Vous dégusterez des omelettes, des pizzas de déjeuner et des viennoiseries accompagnées d'expresso le matin, tandis que des pâtes, des focacce et des pizzas cuites dans un four à pierre importé figurent au menu dans l'après-midi. Plus raffiné, le souper comprend des viandes, des fruits de mer, des pizzas et des pâtes. Le chef Meri Serpillo prépare toutes les pâtes tous les jours pour chaque plat. Une sélection de vins et de bières en provenance d'Italie (et de Californie) complètent tous les plats. Les cocktails à base de fruits frais sont parfaits pour l'apéritif. Donnant directement sur le parc de Washington Square, la terrasse de l'Acquolina est idéale pour une expérience classique de repas en plein air à San Francisco et fait partie des meilleurs endroits de la ville où s'installer pour regarder les gens déambuler.
Bocconcino, a chic Italian restaurant in San Francisco, combines classic and modern elements. It features an elegant ambiance with a cozy patio. , the menu showcases traditional Italian dishes with innovative twists using local ingredients. Highlights include handmade pastas, gourmet entrées, and indulgent desserts. The wine list pairs Italian and Californian selections with the cuisine. Bocconcino's attentive service, regular culinary events, and commitment to sustainability make it a unique culinary destination in the city's vibrant dining scene.
The Red Window that offers dinner, brunch, a Cocktail bar and an event space. Its menu is marked by innovation and intentionality, bringing a touch of modern European cuisine blends the vibrant flavors of Spanish tapas, the rich traditions of Italian cuisine, and the boldness of American culinary influences into a captivating dining experience to the San Francisco dining scene. The Red Window is distinguished by its remarkable Art and Décor, all meticulously crafted by the diligent work of local artists and designers. At the Red Window, dining is an immersive and positive experience that transcends the food on the plate. Whether indulging in brunch or dinner, guests are guaranteed an unparalleled and enjoyable experience.
We are a sustainable water to table seafood restaurant, we believe eating eating seafood is a great way to boost your immune system while supporting many of fisherman and seafood farmers during this challenging time. California Fish Market only uses sustainable seafood that is either caught or farmed in a way that has less impact on the environment
Barbara is a lively Italian restaurant inspired by the rustic tradition of Roman pizzerie, opening in San Francisco’s historic Italian district of North Beach in September 2018 to serve as the neighborhood destination for casual dinning. We feature an energetic open kitchen, creating fresh takes on classics as well as original inventions showcasing seasonal and local ingredients, transporting taste of the eternal city to San Francisco. We offer craft cocktails, Italian and Californian wines, indoor and outdoor seating, and Barbara's fun, warm, style pairs well with the restaurant’s classic Italian comfort and friendly spirit.
Mona Lisa Mare e Monti , in San Francisco, serves classic Italian dishes crafted with top-quality local and seasonal produce in its charming and welcoming eatery. Mare e Monti is located in the Heart of North Beach's Little Italy. Our Restaurant specializes in Authentic Italian Seafood and Steaks. We also offer a variety of different cuts of Pasta's, which are created in house everyday! We are best known for our Bistecca Fiorentina, which is a 24oz porterhouse steak. Our Seafood is brought to use daily by our local Fishermen. Some of our most popular seafood dishes are our Zuppa Di Pesce or our Whole Dungeness Crab plate. We Look forward to seeing you soon, Ciao!
A legendary hangout in North Beach since it opened in 1919, and even more so from the 1980's onward when Jeanette Etheredge took over Tosca. Locals including Willie Brown, Lars Ulrich and Francis Ford Coppola were regular fixtures, Hunter S Thompson wrote his column for the SF Examiner in the corner booth, Bono, Lauren Hutton, and Mikhail Baryshnikov played pool in the back room, singing Opera and drinking Tosca House Cappuccinos. When Restaurateur Anna Weinberg and Interior Designer Ken Fulk heard Tosca Cafe was closing they joined forces to save it. As the new owners and passionate fans of the original establishment their goal was to return Tosca to its rightful place as a San Francisco institution. As Mikey Rapin wrote in Bon Appétit magazine: “It’s the kind of joint Beats got bounced, Bono belted opera, and a bullet hole memoralizes the night an A-LIST actor disagreed with a rockstar's choice of music"
Situé à North Beach, l'Ideale vous accueille pour un authentique séjour romain sans partir à l'autre bout du monde. Le guide gastronomique Zagat fait l'éloge en ces termes de ce restaurant italien : lumineux et coloré, l'Ideale est une version moderne de la trattoria romaine traditionnelle. Il est « festif et animé... la vera cucina italiana ». L'Ideale apporte une ambiance de Rome à North Beach depuis plus de 20 ans, avec son très célèbre chef Maurizio Bruschi. Maurizio est issu de quatre générations de chefs romains et a été formé avec amour par sa grand-mère, la Nonna Serafina. Tous les jours, vous savourerez des pâtes, des pains et une cuisine maison. Le guide Zagat 2015 a attribué la note 25 à l'Ideale pour sa nourriture et a écrit : « La cuisine italienne est leur affaire. Voici l'un des rares restaurants non touristiques de Nord Beach proposant d'excellentes pâtes et pizzas, un service chaleureux et une délicieuse expérience culinaire. » L'Ideale a remporté de nombreux prix : il apparaît entre autres dans la liste des « Meilleurs Restaurants Italiens en Amérique » du Zagat et a reçu le prix « Meilleures Pâtes de North Beach » par The Chronicle.
Park Tavern on Washington Square has long been a vibrant staple and foundation of the North Beach community. Now, under the helm of renowned American chef-partner Jonathan Waxman and fifth-generation San Franciscan James Nicholas, Park Tavern on Washington Square celebrates San Francisco’s vibrant dining scene with a fresh new era. The restaurant has several private dining options available for groups and parties. As a Bay Area native and one of the pioneers of “California cuisine” Chef Waxman leans into his roots, celebrating the region’s local ingredients showcased in simple, seasonal dishes. Guests can enjoy a menu including Yellowfin Tuna Crudo with avocado, blood oranges, and fresno chili salsa, Cavatelli with dungeness crab, lemon, and parmesan, and Kurobuta Pork Chop Milanese with new potatoes and pepperonata. A few of Waxman’s trademark dishes make an appearance including the JW Kale Salad with anchovy dressing and breadcrumbs, and the famed JW Chicken with salsa verde.