Welcome to Josephine, a French brasserie located in the heart of Old Town Alexandria. Inspired by classic Parisian eateries, Josephine brings the timeless charm and culinary traditions of France to the local dining scene.
Le Jackson 20 vous accueille dans une taverne américaine moderne proposant une cuisine américaine régionale inspirée par des recettes traditionnelles.
Toutes les places en terrasse sont attribuées par ordre d'arrivée et sous réserve de conditions météorologiques favorables. Le restaurant fera de son mieux pour satisfaire toutes les demandes de place à l'extérieur.
« Des steaks et des fruits de mer fabuleux. » - Le Warehouse Bar & Grill a toujours été très apprécié par le très réputé à l'échelle nationale Zagats Dining Guide. Il est aussi l'un des restaurants les plus populaires du quartier Old Town. Les spécialités comprennent les fameux gâteaux de crabe, les linguine au homard et les énormes bifteaks d'aloyau de 567 grammes (20 onces). Le brunch du dimanche est un incontournable dans le quartier et les réservations sont recommandées pour ce repas très populaire.
Tout nouveau, l'établissement The Majestic avec aux commandes le chef exécutif/propriétaire Gaby Hakman qui propose des menus variés, de saison, énergiques, à base de protéines et de légumes pour le dîner, le souper et le brunch. Hakman a créé une cuisine américaine contemporaine style bistro haut de gamme avec des ingrédients de qualité comme l'huile d'olive, des herbes, de l'ail et d'autres produits qui reflètent son palais méditerranéen. La rôtisserie pour les viandes, et même les légumes, ajoute une saveur profonde et de la variété aux plats signatures.
Pouvant accueillir 85 personnes, la salle à manger, récemment rénovée, dispose de cabines intimes dans un cadre confortable et sophistiqué, des tables individuelles face à une banquette haute, ainsi que des fauteuils club modernes dans la salle à manger. Des rénovations ont été faites au niveau des finitions, des accessoires et des meubles. Les murs tout juste cirés à la main sont couverts d'une collection de tableaux, d'objets et d'images intéressantes pour un effet dynamique.
Elaine’s modern Mediterranean cuisine is based on exquisite food found in Alexandria, Egypt. The unique style is best described as Middle Eastern with French, Greek, and Italian influences. Elaine’s is located at 208 Queen Street, Alexandria, Virginia 22314. The 1880 building, the previous home of Bilbo Baggins for 38 years, has been completely renovated with a new look and feel. The restaurant is located in the heart of Old Town’s Historic District within sight of the Potomac River. Founders Park, The Torpedo Factory Art Center, and Old Town Alexandria Waterfront are only blocks away.
At Il Porto Italian Ristorante in Alexandria, VA, our commitment to culinary excellence is evident in every dish we serve. Established in Old Town Alexandria in 1973, our restaurant has been a beacon for authentic Italian flavors, blending traditional roots with a modern culinary approach.Our kitchen takes pride in crafting every dish from scratch, on-premise, ensuring freshness in every bite. Our pasta, made fresh daily, is a testament to our dedication to quality and authenticity. Our modern cooking techniques has elevated our offerings, allowing us to present a diverse menu while maintaining the rich traditions of Northern Italian cuisine.The heart of our kitchen lies in our daily specials, curated with innovation rooted in the culinary heritage of Northern Italy. Each dish reflects a harmonious blend of creativity and tradition, inviting our patrons to embark on a culinary journey with every visit.
Discover our Modern American menu inspired by Chef Tomas Chavarria’s Mesoamerican heritage and training. Our regionally sourced plates such as Korobuta Pork Belly and Seven Hills Farms Center Cut Steak are complimented by our library of classic cocktails. Grab your favorite sip and savor attentive service, a luxe atmosphere, and live entertainment in a boutique hotel.
Old Town Alexandria's favorite outdoor dining experience is back! Just steps away from the waterfront.King & Rye is excited to announce the return of our Cocktail Garden experience located in our courtyard. The redesigned space features lounge areas, intimate dining spaces, fire pits, a summer music series and – of course – a special menu of stellar seasonal cocktails to explore.The cocktail program, curated by General Manager and Executive Bourbon Steward Allison Strunk, is an addition to the already-robust cocktail experience at King & Rye, with a focus on a variety of spirits and fresh seasonal fruits, vegetables and herbs. Chef Tomas Chavarria has curated a Southern-inspired menu for the garden including shareables like Local Farmer's Charcuterie Board, Drunken Mussels, and a Taco Platter.Book a lounge of a Taste of the South dining experience!
Built around a custom wood-burning oven and featuring stunning panoramic views of the Potomac River, Ada's on the River draws inspiration from the ingenuity of Ada Lovelace, one of the greatest mathematicians of the 19th century.
Ada's menus feature a selection of wood-fired prime steaks, fresh seafood and vegetarian fare, in addition to an extensive beer, wine and cocktail list.
Blackwall Hitch, dans la vieille ville d'Alexandrie, est un restaurant qui honore le patrimoine de la baie de Chesapeake avec une interprétation moderne d'une taverne côtière classique. L'ambiance y est à la fois sophistiquée et décontractée, avec un service qui sait vous dorloter et vous régaler, avec une nourriture simple, fraîche et délicieuse. Un cadre sophistiqué et confortable offre des espaces flexibles pour se retrouver en toute occasion. Le menu est basé sur des techniques classiques américaines combinées à une inspiration locale de la région. En d'autres termes, c'est avec les meilleurs ingrédients qu'ils produisent la meilleure cuisine. Pour compléter chaque repas, vous disposez d'une sélection de boissons exceptionnelle avec des cocktails innovants ainsi qu'une carte de vins et de bières complète. La philosophie de l'établissement est authentique et simple : l'objectif est de créer une expérience culinaire unique qui dépasse toutes les attentes. Que ce soit avec la colossale crevette Blackwall, les huîtres écaillées à votre demande ou encore les galettes de pain quotidiennement cuites au feu de bois, votre expérience culinaire sera assurément mémorable.