Burdell is a Soul Food restaurant in the Temescal neighborhood of Oakland from James Beard Finalist, Chef Geoff Davis.Named for and inspired by his maternal grandmother, Burdell, the restaurant reflects her love for well-set tables, entertaining guests, shared meals, and laughter. Burdell is centered on nostalgia, family recipes, thoughtful and sustainable sourcing, and the forgotten impact of Black farming, ranching, fishing, foraging, and culture on American cuisine and hospitality. The menu highlights farmers and artisans harvesting and creating excellent products around us. Paired with the food is a robust list of wine and beverages from producers around the World-focusing on wines that are farmed and crafted with care and sustainable practices.
Commis in Oakland is a Two-Star Michelin rated fine dining restaurant by James Beard Foundation Nominated Chef James Syhabout that serves a multi-course Tasting Menu.Diners at Commis are invited to linger for 2.5 to 3 hours over an multi-course meal in a warm, comfortable and relaxing dining room appointed by glowing glass light pendants, dark furniture, bare walnut tables, dim lit candles and floral arrangements. Delivered by the attentive service staff and sommeliers, the cuisine of Commis showcases some of the best Northern California ingredients that are in season through modern and classic cooking techniques. The cuisine aims to bridge the flavors, textures and temperatures of the East and West with every course with the intention to excite and satisfy.
Skates on the Bay est réputé pour ses ingrédients frais du marché, son menu innovant et ses vues spectaculaires sur la baie, le Golden Gate Bridge, le Bay Bridge et San Francisco. Ce magnifique et historique lieu de rassemblement situé sur le front de mer est l’endroit à ne pas manquer pour déguster les fruits de mer frais et apprécier les vues inégalées de la baie de San Francisco. Cet établissement a récemment terminé (avril 2012), une rénovation majeure du design intérieur, y compris l'ajout d'un nouveau bar, une salle à manger privée dont les façades sont en verre sans oublier des menus innovants. Ouvert en 1983 dans la marina de Berkeley, Skates on the Bay, nouvelle version, est un superbe restaurant pour profiter des cocktails lors de coucher du soleil, des Happy Hour jusque tard dans la nuit. Vous pourrez savourer le dîner pour tous les jours de la semaine, ainsi que le dîner ou brunch du week end avec la famille ou un souper romantique à tout moment de l'année.
Flores is a three-time Michelin Bib Gourmand winning restaurant serving up hyperlocal Mexican food from across the country. From the Gulf to the Pacific, we bring the heart and soul of Mexico to your table through our favorite family recipes. Flores serves up traditional Mexican cuisine in a relaxed and vibrant setting that transports you to the beachside resorts of Mexico. Our bar features more than 50 rare and small-batch tequilas and mezcals, which we serve in handcrafted margaritas and creative cocktails.4% surcharge will be added to all guest checks for employee benefit, including health insurance, commuter benefit, sick days, and minimum wage ordinance.
Indulge in Asian cuisine next to a lovely view of the bay at Hong Kong East Ocean Seafood Restaurant. This restaurant is famous for its off-the-menu dimsum, lavish lunch specials and authentic Chinese recipes, served in spacious surrounds that include a scenic view of the Golden Gate Bridge. The seafood menu features savory dishes made with pacific lobster, large rock cod, Alaskan king crab and coral trout alongside others. The menu at Hong Kong East Ocean Seafood Restaurant also boasts beef, lamb, chicken and vegetable entrees alongside a nice range of dessert. The restaurant's open space and bustling ambiance make it a good pick for large group outings. Hong Kong East Ocean Seafood Restaurant also provides catering services that can be tailored towards different events, including graduations, birthday parties and weddings.
***NB: Pour les groupes ayant fait une réservation, il peut arriver que vous soyez assis au bar ou à une table communale. Merci de le signaler en avance si vous préférez une table particulière et La Marcha fera de son mieux pour vous accommoder. ***
Le décor rustique, les couleurs vives et l'ambiance accueillante de La Marcha reflètent la riche culture culinaire de l'Espagne dans ce restaurant au cœur de Berkeley. Vous aurez l'impression d'avoir trouvé un authentique bar à tapas de quartier en flânant dans les rues d'une ville en Espagne.
Le Yoshi a servi les meilleurs plats traditionnels japonais aux clients du quartier Bay Area depuis 1972. Le menu met en évidence des sushis astucieusement conçus, des fruits de mer grillés et frais, des plats japonais classiques et des plats végétariens. Les clients peuvent manger dans le coin tatami traditionnel japonais en prenant bien soin d'enlever leurs chaussures ou bien à des tables régulières. Les chefs expert en sushis, créent des sushis et des sashimis que vous pouvez commander soit dans le restaurant ou dans la maison de jazz. Commencez la soirée dans le lounge avant le souper ou allez y prendre un dernier verre après un spectacle à la maison du jazz.
Le restaurant A16 doit son nom à l'autoroute reliant la Campanie aux Pouilles. Il propose un menu qui puise ses racines dans les traditions rustiques de ces régions italiennes méridionales hautes en couleurs. Sa carte des vins met à l'honneur les cépages italiens du sud et plus de 40 vins sont disponibles au verre et en carafe. Le bar propose quant à lui des cocktails traditionnels et modernes ainsi qu'un grand choix de liqueurs.
MUA is known for its open atmosphere, eclectic décor, art events and, of course, its delicious food. Ideal for large parties or intimate gatherings, the spacious dining room creates a relaxed, casual vibe for guests to enjoy their meals. A large selection of wines, cocktails and beers make MUA a great spot for an evening out with friends. Family owned and run Mua was one of the first restaurants to open in what was then Auto Row in Oakland, in 2008. After their first 2 restaurants, Pastoral in Berkeley (first opened in 1982 while still students, 37 in the architecture program at Cal and San-Ju painting at SFAI) then later Soizic (Jack London Square, 1996), they wanted to shift gears from heavily curated menus to more comfort-based fare catering more to the eclectic and artistic community in Oakland. Today you’ll find people of all ages and backgrounds, from Too Short to Jerry Brown.