Carmella’s Plates & Pints is the first restaurant for co-owners, Carmella Salem and Michael Alberter. Our kitchen creates upscale comfort cuisine.Our dining room has a warm and cozy feel due to the wood- beamed cathedral ceiling, open fireplace, taxidermy and stained glass windows that adorn the dining room. Our guests feel as though they are tucked away at some destination lodge that exists in the heart of the Historic Southside. Local meats are delivered daily with Wild Game plates on the menu such as our staple plates like the Bison Burger and Smoked Wild Boar Meatballs. We do have an intimate 60 seat dining room and ask that guests please call us for parties of 6 or more to make a reservation. Our expansive Whiskey Bar boasts over 500 Selections. Enjoy 11 Wines on Tap / 27 Craft beers on Tap / 11 Cocktails on Tap.
Open for Breakfast, Lunch, and Dinner, in the heart of Downtown Pittsburgh, Christian James brings together a refreshing and elevated approach to food and fine dining staples. Featuring influences from all over the world, Christian James serves something for everyone.Some of the favorites of the house include:35 Day Dry Aged NY Strip Steak32 oz. Tomahawk Ribeye24 oz. Porterhouse SteakPasta PrimaveraPan Seared Scallops Be sure to try the renowned wine and cocktail program featuring small and highly sought-after wines from across the world. Set up a private tasting in the wine room which comfortably seats 6 to enjoy the full depth and breadth of our Sommelier-curated wine list.Located in the Lobby of The Joinery Hotel, a Curio Collection by Hilton, you can also try Extended Play, our Lobby Bar featuring local spirits and libations with small appetizers curated by the team at Christian James.Every dish has a story and at Christian James, we bring that story to life.
Meat & Potatoes is a high end gastropub in downtown Pittsburgh. Its kitchen takes as its inspiration the idea of elevating comfort food to a gourmet level. Its chefs are inspired by fresh, seasonal ingredients and its bar staff creates innovative cocktails and serves a range of wines by the glass and draught beers, as well.
The menu at Meat & Potatoes is a new take on basic. There are classic appetizers like fried pickles, grilled bread and fried Brussels sprouts, as well as more innovative fare like fried pigs ear and buttermilk fried chicken liver. Meat & Potatoes mains include pot roast, salmon and lamb neck cassoulet.
Le Commoner est tout sauf commun. Dans ce restaurant du centre-ville de Pittsburgh, découvrez des classiques américains agrémentés d'une pointe d'inattendu. Son décor haut en couleur, qui rappelle le passé industriel de Pittsburgh, se conjugue à une cuisine qui excelle dans l'ajout de fioritures modernes à des plats réconfortants classiques. L'établissement propose une carte authentique axée sur les ingrédients et les produits locaux qui met en valeur le four à bois massif au centre de la cuisine ouverte du Commoner. Une sélection robuste de bières locales et de spiritueux artisanaux complète l'atmosphère de taverne américaine.
À quelques pas, le Commoner Corner, un restaurant de viande fumée à la découpe face au trottoir propose aux dynamiques habitants des plats sur place et à emporter pour le déjeuner et le dîner. Le Commoner est véritablement en train de se tailler une place parmi les restaurants de Pittsburgh.
Eddie V's Prime Seafood is a luxury dining destination known for the seafood flown in from pristine waters around the world, as well as its premium hand-carved steaks. Dishes are artistically prepared and feature an ever-changing array of seasonal seafood, along with critically acclaimed prime center-cut steaks broiled to perfection. The restaurant's award-wining wine list, which has been recognized by Wine Spectator, has more than 300 wines curated by Eddie V's very own Advanced Sommelier. In the V Lounge, guests can sip classic and creative cocktails, and enjoy signature appetizers against a backdrop of live music trios.
L'ELEVEN, situé entre le centre-ville et le Strip de Pittsburgh, est le onzième restaurant du groupe big Burrito, et sans aucun doute le plus innovant. Il propose un menu original comprenant des spécialités américaines créatives préparées avec des produits frais. La cuisine, symbole de l'énergie se dégageant de l'ambiance urbaine de l'Eleven, est dirigée par le chef Eli Wahl et son équipe. Rendez-vous à l'ELEVEN pour déguster des plats aux saveurs complexes préparés simplement avec des ingrédients locaux de saison.
Les tarifs sont compris entre 10 et 25 USD pour le dîner et 30 et 50 USD pour le souper.
Le restaurant reconnu Monterey Bay Fish Grotto a toujours mis un point d'honneur à maintenir son niveau d'excellence. Celui-ci se reflète dans ses poissons frais appétissants et son service impeccable. Ce degré de qualité se retrouve dans tous les aspects de la salle à manger principale, ainsi que de la salle à manger privée.
Le poisson du Monterey Bay Fish Grotto est frais et provient de différents endroits sur la côte Est, la côte Ouest et les îles hawaïennes. Ce restaurant est le premier de la région à proposer 20 sortes de poissons frais cuisinés de manière savoureuses et originales.
Le chef primé Justin Severino apportera une cuisine espagnole dans le quartier Lawrenceville de Pittsburgh, à quelques rues du restaurant méditerranéen urbain de Severino, le Cure. Le programme de charcuterie signature de Severino prendra un accent espagnol, et un bar à pintxos avec places debout seulement complèteront votre expérience. Consultez le menu actuel au www.morcillapittsburgh.com. Contactez Morcilla pour votre réservation.
Pittsburgh's favorite celebration restaurant. "The Melting Pot is pure entertainment," declares the NY Times. Whether it's a romantic dinner for two, a gathering of friends for a bridal or baby shower, girl's night out, happy hour, or a birthday, The Melting Pot has the recipe to make all your occasions special. Relax in our inviting, open, elegant atmosphere and let our attentive servers guide you through our selection of fondues, sauces, and fine wines. Winner of an "Award of Excellence" from Wine Spectator magazine. The Melting Pot specializes in fondue and offers a wide variety of menu options for all dietary needs. In addition to our regular menus, we also serve gluten free and vegan offerings. To-go options are now available! Place an order online or by calling the restaurant!
Le Texas de Brazil propose une nouvelle expérience en matière de cuisine gastronomique. Authentique churrascaria ou steakhouse américano-brésilien, il allie les cuisines du sud du Brésil avec l'esprit généreux du Texas. Le bar à salades gastronomiques sert entre 50 et 60 plats différents, notamment des entrées, des légumes frais, des soupes et des salades. Vous dégusterez ensuite de généreuses tranches de bœuf, d'agneau, de porc, de poulet et de saucisses brésiliennes assaisonnées, servies à l'aide d'une gamme de couteaux à découper, tous accompagnés de plats traditionnels et de pain au fromage brésilien fait maison. Pour poursuivre l'expérience culinaire, faites confiance à l'un des sommeliers de la maison pour vous aider à sélectionner un vin en accord parfait avec votre repas parmi la grande carte des vins médaillés, ou bien dégustez une Caïpirinha, le cocktail signature du Texas de Brazil, réalisé devant vous. Pour terminer votre repas gastronomique en beauté, vous pourrez découvrir l'un des nombreux desserts proposés avant de vous détendre avec un verre ou un expresso en profitant de l'ambiance unique du Texas de Brazil.