L'Earls Kitchen + Bar sert des boissons et des spécialités internationales concoctées de A à Z avec les ingrédients les plus frais. Ce restaurant, soucieux de l'origine, des modes de production, d'élevage et de culture des produits intégrés au menu, n'utilise que les meilleurs ingrédients.
Vin Room is Calgary's premier wine bar offering over 100 wines by the taste. With the help of the Enomatic Wine Preservation System, we can guarantee variety and freshness as well. Our wines are complemented by our tapas menu, focusing on fresh, local ingredients with a global twist. We offer tapas that are seasonal, wine focused and flavorful. Vin Room was one of Enroute Magazine's Top 25 Hot Spots in Canada, an Open Table Diner’s Choice Award Recipient, and received a Wine Spectator Award of Excellence for three years in a row. Vin Room was named one of Avenue Magazine's Top Restaurants of 2012. We are located at 2310-4th St. SW (Old Mission Cycle Building); just a short cab ride from downtown and the Stampede Grounds. Rooftop patio open (weather permitting) on a first come, first served basis.
We are located in the middle of Prince's Island Park and we are accessed on foot via one of four bridges or causeways. Parking is available on street in the Eau Claire area, underground at Eau Claire Market for a flat fee of $3 on weekends and evenings, or across from Memorial Drive. We look forward to welcoming you soon. Should your plans change, please let us know.
L'Italie est un pays d'une beauté à couper le souffle, autant sur le plan esthétique qu'humain. C'est cette beauté qui est la source d'inspiration de la Bonterra, une trattoria italienne fougueuse et animée.
Le chef Ben Mills prépare une cuisine italienne contemporaine en se concentrant sur des ingrédients simples et frais, avec des touches excitantes. Découvrez toutes les passions de l'Italie dans la salle à manger décontractée, sur la magnifique terrasse toscane ou encore dans la cave à vin pour un événement plus privé.
La cuisine dynamique que vous y savourerez reflète parfaitement la passion, le style et le bon goût qui caractérisent le mode de vie italien.
Le tant attendu Deane House, récemment transformé par le groupe River Café, est désormais ouvert. Une collection de pièces magnifiquement restaurées, chacune avec son propre caractère, vous plonge dans l'ambiance pour un voyage culinaire canadien. Installé dans la salle à manger, la bibliothèque, le bar ou le jardin, vous pourrez vous laisser guider par le chef Jamie Harling pour une exploration régionale de saison.
Inspirés par leurs origines et leurs voyages, les chefs et propriétaires Uri Heilik et Rogelio Herrera vous invitent à vous évader lors d'une expérience gastronomique unique. Ils associent la créativité et la passion issues de leurs héritages méditerranéen et latin respectifs et des saveurs et sensibilités asiatiques pour créer un menu et une atmosphère représentant une aventure culinaire harmonieuse qui laissera une impression durable. La philosophie de l'Alloy est centrée sur le client. En utilisant uniquement les ingrédients les plus frais, en sélectionnant soigneusement leurs vins et en choisissant un personnel trié sur le volet, les propriétaires de l'établissement s'efforcent d'insuffler leur passion pour la cuisine, le vin et le service clients dans leurs moindres faits et gestes. Un souper à l'Alloy, c'est bien plus qu'un simple repas. Ce restaurant saura satisfaire votre imagination et est une véritable invitation à l'évasion des sens. Venez à l'Alloy.
Le restaurant The Keg Steakhouse & Bar sert les meilleures pièces de bœuf, vieillies pour obtenir une viande plus tendre et grillées à la perfection. Vous pourrez notamment y déguster des entrecôtes rôties lentement, découpées à la main et parfaitement assaisonnées avec les épices spéciales du Keg. Le restaurant sert également de délicieuses spécialités de fruits de mer, des entrées exquises, des salades croquantes et d'excellents desserts. Le Keg Steakhouse & Bar est réputé pour son ambiance décontractée et son personnel à la fois amical et expérimenté. Servant des repas dans un cadre confortable et agréable, ce restaurant possède également un bar élégant et convivial proposant une excellente carte des vins, des martinis signature ainsi que des cocktails à base de jus de fruits frais pressés.
Located in the revitalized East Village and housed in the historical Simmons Building along the Bow River, charbar is spearheaded by executive chef Jessica Pelland with the support of co-owners and chefs Connie DeSousa and John Jackson. This locally-relevant and globally-inspired restaurant partners with Sidewalk Citizen Bakery and Phil & Sebastian Coffee Roasters to create a collaborative and communal destination. The restaurant features an ultra-dry aged Alberta beef display, a meandering ceviche raw bar, and riverfront and rooftop patios. At its heart is a custom-made Argentine wood-fired grill honouring the art of asado and the culinary inspirations of Spain and Italy.
Cassis Bistro is a cozy gem offering award-wining elevated French cuisine and inventive cocktails. Founded by Gilles Brassart and his wife Andrea, our bistro brings the authentic flavours of Provence to Calgary. The menu, curated by Executive Chef/Partner Dominique Moussu, features dishes like house-made ravioli, steak frites, wild salmon, and duck confit, all crafted with the freshest local ingredients. The menu at Cassis Bistro changes often, as the chefs use only the finest and freshest ingredients available. Seasonal options are available for a limited time, so be sure to visit often for a variety of flavours and tastes that you can't find anywhere else. Experience the warmth and rich flavours of Southern France right here in Calgary. Bon appétit!
In 2004, The Coup opened its doors to Calgary and surrounding areas with the desire to provide a modern vegetarian restaurant to the community. Since then we have been dedicated to delivering a vibrant atmosphere and creative vegetarian fare. Our products have been selected based on a deep desire to support local, make everything from scratch, and celebrate the community we are in.Our bar program has a strong cocktail focus, with great partners who have aligned ethical and ecologically sustainable practices. We focus on local brewers and distillers, and strive to curate a cocktail menu that focuses on ingredients that are local, flavourful, and unique. We strongly believe that the experience of dining, or enjoying cocktails isn’t only for those who drink alcohol. As such, all of our cocktails are available in a non-alcoholic format, as well as a large compliment of other zero-proof offerings.