Tapas originated in Andalucia, a Southern province of Spain, and are considered a fundamental way of life. These tasty small dishes are traditional Spanish dishes found in every bar, cafe, restaurant, and home. A tapa is an appetizer or snack in Spanish cuisine that can be combined to make a full meal and can be cold (such as mixed olives and cheese) or hot (such as gambas al ajillo (shrimp in garlic) or patatas bravas). We wanted to bring this culinary experience to the heart of East Greenwich creating a shareable experience, transporting our guests to Southern Spain with a variety of diverse flavors and wine pairings that will entice their tastebuds.
La Masseria RI est inspirée des anciennes fermes fortifiées appelées «Masseria» dans la région des Pouilles en Italie. Le chef exécutif et co-propriétaire, Pino Coladonato, a passé son enfance sur une ferme dans les Pouilles. Forcé à manger les aliments qui était localement disponibles, il s'est vite tanné de la purée d'haricots. Il a décidé de prendre les choses en main et de créer de nouvelles façons d'utiliser ces mêmes ingrédients. Maintenant que le choix est grand entre les fèves, les pois chiches, les lentilles et autres légumineuses, elles demeurent néanmoins un ingrédient essentiel dans la majorité de ses recettes. Merci à la décoratrice d'intérieur, Libby Langdon, pour son décor chaleureux, et son atmosphère invitante. D'inspiration rustique et détendue, il arbore un décor à l'ancienne. Des bougeoirs en fer surdimensionnés faits sur mesure à partir d'antiques portes de fer accentuent les murs. Des outils agricoles traditionnels et des photos de l'Italie natale du chef rappelle le côté fermier du Masseria RI. La carte des vins englobe toutes les régions de l'Italie et propose les meilleurs crus américains et du reste du monde.
Situated within the Main Lodge at The Preserve Sporting Club & Resort, Double Barrel Steak offers both the public and overnight guests a rustic, inviting setting to enjoy modern American steakhouse-inspired cuisine. The seasonal menu is thoughtfully curated to provide an engaging and memorable dining experience. In homage to Rhode Island’s 'Ocean State' moniker, the restaurant features 'ocean steaks' such as swordfish, halibut, and tuna. Additionally, game dishes will appear seasonally, reflecting The Preserve’s outdoor spirit. For gentlemen, collared shirts are required, and no shorts or flip-flops are permitted. Double Barrel Steak is open to the public.