Houston’s Café Rabelais serves sumptuous French cuisine in its classic, European-inspired eatery. Fantastic starter options include the mouth-watering smoked salmon plate, the white bean and vegetable soup, as well as a variety of decadent cheese plates. Café Rabelais’s specialty dinner entrées include the seared duck breast with Szechuan demi-glace, the seared snapper in rich beurre blanc, the vegetarian orzo pasta with purple cauliflower and feta cheese and the red wine marinated ribeye with eggplant. Top off your Café Rabelais French feast with an unforgettable dessert, like the mixed nut and chocolate silk pie “fondant au chocolate sur croute de noix” or the fruity “sorbet du jour” and wash it down with a fresh, hot espresso.
Le bar café Toulouse rappelle un café parisien de la fin du siècle où vous êtes susceptible de tomber sur des amis et vous retrouver à avoir des conversations avec les tables voisines. À première vue, vous remarquerez l'activité animée qui caractérise Toulouse : un personnel compétent avec des ouvre-bouteilles et des plats chauds dans les mains, des gens bavardant et riant, le tintement des verres à vin. L'ambiance y est sophistiquée et la bonne humeur est contagieuse. Dans la tradition de tous les bistros raffinés, le Toulouse propose des menus créatifs et saisonniers qui fournissent exactement ce que vous attendez depuis longtemps : des tables confortables donnant sur la rue, des spécialités appétissantes à la française, de délicieux desserts préparés de A à Z et une carte des vins. Goûtez un petit bout de France grâce aux plats délicieux et si réconfortants tels que les célèbres quiches, la truite amandine savamment cuite ou les meilleures moules de la ville. Venez souper et laissez-vous emporter à Paris, ne serait-ce que pour un instant.
Restauranteur Shawn Virene put the POP into Houston with his wildly successful a’Bouzy. This champagne-fueled spot located in the tony River Oaks neighborhood of town attracts a stylish crowd all day. The bar is always bustling and the patio echoes with the cry – “a Bouzy!” every time a bottle is sabered tableside. In fact, most tables will have multiple wine buckets close by, keeping the bubbly cool. The fresh, ripe American menu features seasonal seafood, salads, small-shareable plates, large raw bar and prime meats. The wine list curated by Virene, is both the best-priced on bubbly and wines in the city. The interiors have a sophisticated rustic vibe with exposed brick, reclaimed woods and a color palate of creams and blues. The effervescent appeal of bubbles is reflected in a light installation that mimics bubbles floating overhead. The spacious patio is a magnet for the stylish clientele that enjoy the year-round garden. The best thing is Champagne and wine is at or below retail