Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. Région de la baie de San Francisco

Meilleurs restaurants français à Berkeley

Prix
Quartiers
Quartiers
Les mieux classés
Options de restauration
Options de placement
Primé
Accessibilité

16 restaurants disponibles à proximité

Photo du restaurant Julia's Restaurant
4.7
Exceptionnel(1663)
Prix : cher
• French • Berkeley
Réservé 32 fois aujourd'hui
Conçue par la célèbre architecte Julia Morgan, l'ambiance de Julia's at Berkeley City Club rappelle la grâce et l'élégance des années 1930, le tout conjugué avec une délicieuse cuisine française. Assurant le service du dîner et du souper, l'équipe de cuisine est innovante et créative, et propose une expérience culinaire moderne inspirée par des ingrédients locaux, frais et de saison. La carte des vins diversifiée complète les menus comportant des vins soigneusement sélectionnés parmi de nombreuses régions du monde. Le service chaleureux, attentif et adapté du personnel permet d'accueillir presque tout type d'événement de toute taille pour les réunions mondaines et d'affaires.
Photo du restaurant Perle Wine Bar
4.6
Exceptionnel(161)
Prix : cher
• French • Oakland
Réservé 5 fois aujourd'hui
Perle is a neighborhood wine bar, specializing in french-California focused cuisine. We strive to casually exceed our customer's expectations with interesting food options and a wine list that is varied and affordable. Two San Francisco restaurant personalities, Chef Rob Lam from Butterfly & Sommelier Marcus Garcia from Fleur de Lys decided to open a hip and comfortable wine lounge and restaurant loaded with great wines, spirits, craft cocktails and beer... In the small, quaint, Montclair village in the hills of Oakland. House specialties include caviar, oysters, mussels and other gems of the sea... classic fromage and charcuterie... to a burger considered one of Oakland's best! Currently in San Francisco Chronicle's Top French Restaurants!!!
Photo du restaurant Bon Delire
4.6
Exceptionnel(152)
Prix : cher
• French • Quartier financier / Embarcadero
Réservé 44 fois aujourd'hui
Bon Délire’s chic yet approachable atmosphere draws inspiration from the cafés, lounges, and bistros of Paris. The interior boasts a sculpted horseshoe-shaped wooden bar, plush banquettes, and vibrant, European-imported furnishings that invite intimate dining and lounging. Guests can enjoy indoor seating with views of the Bay Bridge, or relax at the outdoor cafe-style seating, framed by planter boxes and umbrellas, perfect for people-watching along the Embarcadero.At night, the space comes alive with flickering projections of vintage French films and a relaxed, nostalgic soundtrack of throwback French and American tunes, making Bon Délire a sophisticated yet cozy setting for private and semi-private events.
Photo du restaurant O' by Claude Le Tohic
4.8
Exceptionnel(471)
Prix : très cher
• French • Centre-ville / Union Square
Réservé 7 fois aujourd'hui
Located on the 5th floor of ONE65 San Francisco, O' is Chef Claude Le Tohic's inaugural solo venture after earning Meilleur Ouvrier de France, winning the James Beard Award for Best Chef in America and carrying the coveted 3-Michelin star rating at Joël Robuchon Las Vegas. Luxurious but not pretentious, O’ offers modern French cuisine with elegant and attentive service. O' offers a 5-course Tasting Menu for $210, and a 9-course Grand Tasting Menu for $295. Optional wine pairings are available, along with a wine list of 1000+ selections from the USA and France. Please note that 20% service charge (which includes gratuity) and 1% San Francisco Health Mandate is added onto every check.Though dinner attire is always encouraged, we ask our guests to abide by "smart casual" dress code; no shorts, t-shirts, or sandals.
Photo du restaurant Le Central
4.7
Exceptionnel(2146)
Prix : cher
• French • Centre-ville / Union Square
Réservé 31 fois aujourd'hui
Le Central a ouvert ses portes en 1974 et se présente comme l'un des derniers vestiges de la vieille ville de San Francisco. Ancrée dans des valeurs traditionnelles, Le Central fête ses plus de quarante ans au service de clients nourris et satisfaits. Ce petit établissement de gestion familiale sert une cuisine française traditionnelle comme le poulet rôti classique servi avec des frites, un filet mignon servi avec une sauce brandy au poivre et le légendaire cassoulet cuit durant 14918 jours précisément. Le Central vous accueille pour profiter des saveurs culinaires généreuses de San Francisco, à la sauce française.
Photo du restaurant Reve
4.8
Exceptionnel(2574)
Prix : très cher
• French • Lafayette
Réservé 32 fois aujourd'hui
Pendant qu'il cuisinait dans des célèbres restaurants de 2 et 3 étoiles à Paris, Paul rêvait de posséder son propre restaurant où tout le monde pourrait profiter de bonne nourriture et de service dans une ambiance chaleureuse et accueillante. Plus récemment, le chef Paul gérait les cuisines des hôtels Ritz Carlton et St Regis, détenteurs du Forbes Mobil 5 Star. Maintenant, il vous présente RÊVE, son désir matérialisé, qui vous transportera vers un bistrot parisien, sans devoir quitter votre quartier. Un lieu pour des célébrations spéciales ou tout simplement pour sortir un mardi soir. Au plaisir de vous accueillir chez RÊVE!
Photo du restaurant Le Parc Bistrobar
4.8
Exceptionnel(133)
Prix : raisonnable
• French • Quartier financier / Embarcadero
Réservé 10 fois aujourd'hui
Le Parc Bistrobar is a delightful French restaurant in Union Square, San Francisco, nestled within the Galleria Park Hotel. Led by the renowned 2-star Michelin Chef Bruno Chemel, this bistro offers a culinary escapade that perfectly complements the city's refined tastes. The menu at Le Parc Bistrobar is a tribute to classic French cuisine, featuring fresh, seasonal ingredients that bring out the rich, traditional flavors in every dish. The lounge bar provides a wide variety of wines and cocktails to enhance the gourmet experience.
Photo du restaurant Hyde Street Seafood House & Raw Bar
4.2
Génial(776)
Prix : raisonnable
• French • Russian Hill
L'Hyde Street Seafood House est spécialisé dans la cuisine en papillote, une technique traditionnelle française consistant à enrouler les aliments dans du papier cuisson. De la julienne de légumes, des herbes fraîches, du vin blanc et des fruits de mer frais sont enveloppés dans du papier sulfurisé et cuits à la perfection, en respectant les jus et les saveurs naturels des ingrédients.
Photo du restaurant Ula Restaurant & Tapas Bar
4.1
Excellent(785)
Prix : cher
• French • Quartier financier / Embarcadero
Réservé 8 fois aujourd'hui
Ula is a beautiful European Mediterranean restaurant and tapas bar in San Francisco. Sip your martini or quality wine with a seafood-centric menu that has a focus on raw, roasted, and grilled fish and various roasted and grilled meats, pasta, gluten-free, vegetarian, and vegan selections. The restaurant is maximalist art deco with fixtures that depict jellyfish, oysters, and grand maritime vessels. Just a hop from Union Square, the delightfully vintage dining room begs to be paired with a nostalgic trolley ride and a stroll through the heart of the city. Dining is available inside only (and you wouldn’t want it any other way). We look forward to serving you. From the Mediterranean with Love. All welcome.
Photo du restaurant Saison Cellar & Wine Bar
4.5
Génial(33)
Prix : cher
• French • SOMA
Réservé 29 fois aujourd'hui
Saison Wine Bar invites wine lovers or anyone thirsty to enjoy a very personal list curated by Mark Bright and our team of Sommeliers, complemented by French wine bar fare. The vast wine collection - available by the glass, flight, or bottle - leans heavily into France while highlighting extraordinary global producers and our neighbors in Northern California. We showcase benchmark as well as niche labels, with deep verticals and highly allocated bottles. Our menu is designed for groups large and small to snack and savor, from traditional Croque Monsieurs or Pâté en Croûte, to our Signature Caviar Service and robust Charcuterie and Cheese program featuring imports and local artisans. The richly textured, classic "Saison blue" space offers banquettes, booths, and bar seating. We host winemaker events regularly. We are proudly part of Saison Hospitality - only a few minute walk from two Michelin-starred Saison! Our team is always here to taste, chat, or simply cheers. You're next!

Découvrez les restaurants dont les client·e·s raffolent

Des profils vérifiés comme vous
Des profils vérifiés comme vous
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Mentions légales
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences en matière de cookies
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable