Enable JavaScript to run this app.
Passer directement au contenu principal
Logo OpenTable
  1. Accueil
  2. États-Unis
  3. Région de la baie de San Francisco

Meilleurs restaurants français à Alameda

Prix

17 restaurants disponibles à proximité

Photo du restaurant Left Bank - Jack London Square
4.4
Génial(499)
Prix : raisonnable
• French • Oakland
Réservé 12 fois aujourd'hui
Inspired by the birthplace of the original Parisian brasseries along the Left Bank of the Seine River, Left Bank Brasserie is an authentic Parisian-style brasserie by Chef Roland Passot. Left Bank pays homage to the joiede vivre that is synonymous with the Left Bank neighborhood in Paris. Guests are invited to step intoFrench culture, in a vibrant, social atmosphere that captures all the charm of traditional brasseriesand iconic alfresco dining of France. An all-day menu features authentic French cuisine utilizingseasonal, local and organic ingredients, and consists of iconic lighter fare such as oysters, tartare andprawns provençal, in addition to heartier classics like coq au vin and beef bourguignon. Inspired by theParisian-style Bar Américain, an extensive cocktail menu features classics of a bygone era, along with awide range of rotating taps, seasonal drafts and bottled beer, and an expertly-curated wine selection.
Photo du restaurant Absinthe Brasserie and Bar - SF
4.7
Exceptionnel(7282)
Prix : cher
• French • Civic Center / Hayes Valley / Van Ness
Réservé 26 fois aujourd'hui
Absinthe Brasserie & Bar est l'un des restaurants les plus anciens et les plus conviviaux dans le quartier de Hayes Valley de San Francisco. Situé proche du Civic Center et du centre des arts de la scène, l'établissement dispose d'une brasserie offrant des déjeuners, dîners et brunch d'influence française et du Nord de l'Italie. Le bar animé de Absinthe propose des cocktails classiques et créatifs et sert à manger jusque tard en soirée.
Photo du restaurant O' by Claude Le Tohic
4.7
Exceptionnel(437)
Prix : très cher
• French • Centre-ville / Union Square
Réservé 6 fois aujourd'hui
Located on the 5th floor of ONE65 San Francisco, O' is Chef Claude Le Tohic's inaugural solo venture after earning Meilleur Ouvrier de France, winning the James Beard Award for Best Chef in America and carrying the coveted 3-Michelin star rating at Joël Robuchon Las Vegas. Luxurious but not pretentious, O’ offers modern French cuisine with elegant and attentive service. O' offers a 5-course Tasting Menu for $210, and a 9-course Grand Tasting Menu for $295. Optional wine pairings are available, along with a wine list of 1000+ selections from the USA and France. Please note that 20% service charge (which includes gratuity) and 1% San Francisco Health Mandate is added onto every check.Though dinner attire is always encouraged, we ask our guests to abide by "smart casual" dress code; no shorts, t-shirts, or sandals.
Photo du restaurant Julia's Restaurant
4.8
Exceptionnel(1602)
Prix : cher
• French • Berkeley
Réservé 9 fois aujourd'hui
Conçue par la célèbre architecte Julia Morgan, l'ambiance de Julia's at Berkeley City Club rappelle la grâce et l'élégance des années 1930, le tout conjugué avec une délicieuse cuisine française. Assurant le service du dîner et du souper, l'équipe de cuisine est innovante et créative, et propose une expérience culinaire moderne inspirée par des ingrédients locaux, frais et de saison. La carte des vins diversifiée complète les menus comportant des vins soigneusement sélectionnés parmi de nombreuses régions du monde. Le service chaleureux, attentif et adapté du personnel permet d'accueillir presque tout type d'événement de toute taille pour les réunions mondaines et d'affaires.
Photo du restaurant Saison Cellar & Wine Bar
4.8
Exceptionnel(7)
Prix : cher
• French • SOMA
Réservé 9 fois aujourd'hui
Saison Wine Bar invites wine lovers or anyone thirsty to enjoy a very personal list curated by Mark Bright and our team of Sommeliers, complemented by French wine bar fare. The vast wine collection - available by the glass, flight, or bottle - leans heavily into France while highlighting extraordinary global producers and our neighbors in Northern California. We showcase benchmark as well as niche labels, with deep verticals and highly allocated bottles. Our menu is designed for groups large and small to snack and savor, from traditional Croque Monsieurs or Pâté en Croûte, to our Signature Caviar Service and robust Charcuterie and Cheese program featuring imports and local artisans. The richly textured, classic "Saison blue" space offers banquettes, booths, and bar seating. We host winemaker events regularly. We are proudly part of Saison Hospitality - only a few minute walk from two Michelin-starred Saison! Our team is always here to taste, chat, or simply cheers. You're next!
Photo du restaurant Le Central
4.6
Exceptionnel(2076)
Prix : cher
• French • Centre-ville / Union Square
Réservé 12 fois aujourd'hui
Le Central a ouvert ses portes en 1974 et se présente comme l'un des derniers vestiges de la vieille ville de San Francisco. Ancrée dans des valeurs traditionnelles, Le Central fête ses plus de quarante ans au service de clients nourris et satisfaits. Ce petit établissement de gestion familiale sert une cuisine française traditionnelle comme le poulet rôti classique servi avec des frites, un filet mignon servi avec une sauce brandy au poivre et le légendaire cassoulet cuit durant 14918 jours précisément. Le Central vous accueille pour profiter des saveurs culinaires généreuses de San Francisco, à la sauce française.
Photo du restaurant ONE65 Bistro
4.7
Exceptionnel(153)
Prix : très cher
• French • Centre-ville / Union Square
Réservé 9 fois aujourd'hui
The Bistro at ONE65 features 2, 3, or 4-course Prix Fixe dinner menus with multiple choices for each course, showcasing local, seasonal fare minimally prepared to allow the ingredients to shine. Guests can choose to sit by the open kitchen and interact with the culinary team for a unique experience, or, opt for the main dining room, with a trendy yet comfortable atmosphere. ONE65 Bistro is located on the third floor of ONE65, located at 165 O'Farrell Street and just steps away from the heart of Union Square. The Bistro shares a building with ONE65 Patisserie and Boutique, Elements Bar & Lounge, and the Michelin awarded fine dining restaurant, O' by Claude Le Tohic. Please note that 20% service charge (which includes gratuity) is added for parties of 6 or more guests. 1% San Francisco Health Mandate is added onto every check.
Photo du restaurant Cafe de la Presse
4.7
Exceptionnel(1905)
Prix : raisonnable
• French • Centre-ville / Union Square
Réservé 3 fois aujourd'hui
Depuis des siècles, les cafés du monde divertissent leurs clients avec toutes sortes de sujets et d'intérêts. Dans ces lieux de rassemblement où l'art, la politique, la mode, et les événements de tous les jours sont discutés, les amateurs de café participent à une convergence unique entre la culture éclectique et la cuisine traditionnelle. D'inspiration parisienne, Café de la Presse poursuit la tendance avec une sélection de littérature internationale et de la nourriture classique qui accompagne le passe-temps éternel de manger, de se détendre et de converser dans une ambiance des plus animée.
Photo du restaurant Bouche
4.6
Exceptionnel(1889)
Prix : cher
• French • Centre-ville / Union Square
Réservé 8 fois aujourd'hui
Le restaurant Bouche est un restaurant californien et français qui offre un menu saisonnier et varié composé essentiellement de petits plats préparés par le chef Melissa Erle. Nous nous approvisionnons en bière et en vins auprès des petits producteurs de Californie et de France. Le service au comptoir se base sur le premier arrivé, premier servi.
Photo du restaurant Le Parc Bistrobar
4.6
Exceptionnel(20)
Prix : raisonnable
• French • Quartier financier / Embarcadero
Réservé 8 fois aujourd'hui
Chef Chemel welcomes the chance to cook in San Francisco because it provides the opportunity to serve some of the world’s most discerning and appreciative diners.Le Parc Bistrobar’s French bistro menu prepared with fresh, seasonal ingredients is simple, traditional, and flavorful and includes charcuterie, pâté, salmon tartare, coq au vin, grilled flank steak, and roasted chicken legs, with desserts such as a floating island, crème brûlée, and chocolate mousse.The select wine list is French and California-centric and the restaurant’s two bars are pouring classic, contemporary, and original cocktails.For large party of 6+ and more please go to leparcbistrobar.com
  • Politique de confidentialité
  • Conditions d'utilisation
  • Mentions légales
  • Témoins et publicité ciblée par centres d’intérêt
  • Préférences en matière de cookies
Copyright © 2024 OpenTable International Ltd. Alphabeta Building, 14-18 Finsbury Square, London EC2A 1AH - Tous droits réservés.
OpenTable fait partie de Booking Holdings, le chef de file des services de voyage en ligne et autres services connexes.
Logo Booking
Logo Priceline
Logo KAYAK
Logo Agoda
Logo OpenTable