De son menu saisonnier original à sa carte des vins de première classe, le Melisse est un restaurant récompensé de 2 étoiles au guide Michelin et qui figure parmi les restaurants de Los Angeles les mieux notés par le très convoité classement de Zagats depuis 2003. Situé à Santa Monica, le Melisse propose une ambiance chic, une délicieuse cuisine française contemporaine et un service courtois. Les salles Olivia et Augustin offrent un cadre intimiste idéal pour des réunions ou des repas d'affaires. Le Melisse est le restaurant qu'il vous faut pour vivre une expérience culinaire inoubliable. Laissez-nous vous inspirer.
Calabra at Santa Monica Proper Hotel (One MICHELIN Key 2024) is located on the hotel's rooftop. The elevated garden terrace provides an inspiring atmosphere, with the ocean as a backdrop. Whether from the pool sundeck or circular bar, the views are best enjoyed with dinner, boutique wines, seasonal cocktails, and small-batch spirits. Serving Mediterranean & Californian cuisine with a view. Seating arrangements for all reservations at Calabra may include outdoor dining, bar area, as well as our indoor/ outdoor covered lounge space. Be sure to dress warmly.**Dinner reservations are for dining only. Drinks will be accommodated upon first come first serve at the bar area. Private Couch Alcoves are available with a rental and minimum spend**
L'équivalent tropical de l'Ivy, l'Ivy at the Shore propose la même nourriture délicieuse ainsi que des boissons de l'île bien froides, un bar en bambou de 12 places et une magnifique vue sur Surfside. Venez déguster un daïquiri (ou deux) à l'ananas bien frais en admirant le coucher de soleil sur le Pacifique.
Chef Raphael Lunetta and Emilio Cuyuch chef driven neighborhood diner with rustic California dining room and bar. Lunetta serves great food paired with locally roasted coffee options, classic cocktails, large selection of craft beer and delicious wines that we enjoy drinking with our family & friends.We buy the freshest ingredients we can find. We cook seasonally because that’s what is fresh and best. We support local farmers and businesses whenever we can, because the best flavor naturally follows. Menus for Lunetta are locally sourced and responsibly grown, using seasonal ingredients based on the abundant product available on the California Coast. Our full bar features classic as well as craft cocktails using the finest in artisan spirits, mixers and seasonal fruits and vegetables. Our comprehensive wine list highlights small California producers and artisan winemakers from around the world.
Palma at Santa Monica Proper (One MICHELIN Key 2024) is located at the hotel's ground floor. An intimate, inspiring space lined with windows and original art, serving seasonally inspired Italian cuisine. Settle into one of the carved-out niches, or around the monolithic bar with a mural by local artist Ben Medansky, to enjoy a meal accompanied by small-batch spirit or expertly crafted cocktail.
Le Farmshop, ouvert en 2010, est un restaurant, boulangerie et marché artisanal situé dans le centre commercial historique Brentwood Country Mart datant de 1948, sur 26th Street à Santa Monica.
La cuisine de Jeff Cerciello met l'accent sur des ingrédients locaux de saison. Irene Verbila du Los Angeles Times a écrit : « les dimanches soirs au Farmshop sont consacrés au poulet frit... Le meilleur... Mais la volaille que je considère être l'un des "10 Meilleurs Repas" est le poulet rôti bio de Cerciello... Doré et croustillant, une chair dense mais juteuse, chaque bouchée surpasse la précédente ».
En plus de mettre en avant les produits frais locaux, le Farmshop possède une carte des vins comptant 300 bouteilles de Californie, ainsi qu'un marché proposant des fromages, de la charcuterie, des aliments artisanaux et des articles ménagers, le tout étant un hommage aux nombreux fermiers, producteurs et fournisseurs basés en Californie et que l'établissement est fier de présenter.
Hidden inside a lush, secret garden in the coastal enclave of Santa Monica, Fia is the first collaboration between hospitality trailblazer Michael Greco and celebrated Chef Brendan Collins. A venue designed by acclaimed designer Matt Winter ~ Fia is an urban oasis, where Greco's service mantra is rooted in a dedication to hospitality... Service, Service, Service. Collins' craveable menu delivers on flavor & execution, highlighting the freshest seasonal ingredients, inspired by California & Italian Coastal Cuisine, that will satisfy all. Add to the equation, carefully crafted cocktails, and old & new world wine list. Maximum reservable table size is for eight persons, see Fia website for event/catering inquiries. Weekend Brunch with Bottomless Mimosas & Margaritas (2 hour time limit per booking)We do not allow dogs (excepting certified service animals)We allow one special bottle for a $45 corkage as long as we do not carry that same bottle in our award winning wine cellar.
Tavern est le troisième restaurant du duo du chef Suzanne Goin et de la sommelière Caroline Styne, qui possède également un restaurant Lucques et un bar à vin AOC. Ceci est leur avant-poste de l'ouest de Los Angeles, qui sert de fief local pour les habitants de Brentwood. Designé avec chic par Jeffrey Alan Marks, Tavern est composé de trois endroits distincts mais connectés: une salle à manger avec toit en verre, un grand bar aux murs bleus et un salon de thé appelé Larder qui propose des repas décontractés, une boulangerie, et vente de plats préparés à emporter. Le restaurant propose la cuisine de Suzanne Goin, Californienne et Méditerranéenne avec un zeste d'influence Américaine.
Experience Santa Monica’s favorite location for fine food and wine. Wally’s Santa Monica is a hybrid concept that encapsulates the finest food, beverages, and gourmet foods to provide a one-stop shop for everything delicious. From chill afternoon apps and cocktails, to decadent caviar service—whether you’re in a tuxedo, or just coming from the office—our vibe is ideal for any occasion that calls for enjoying great food and drinks. You can explore our peerless selection of rare spirits, extraordinary seasonal menu, over 100 wines available by-the-glass, and shop the gourmet counter for specialty meats, cheeses, and artisanal chocolates.